Esti aici
Femeia.ro > Promo > Sute de medici specialiști cu cabinetele lor private au aderat la Asociația Medicilor Independenți

Sute de medici specialiști cu cabinetele lor private au aderat la Asociația Medicilor Independenți

Asociația Medicilor Independenți (AMI) s-a lansat joi, 28 noiembrie, într-un eveniment fastuos, plin de emoție, în prezența a peste 150 de medici specialiști, cu înalte standarde calitative și practică proprie din România.

Printre cei care au susținut proiectul Asociației Medicilor Independenți au fost președintele Colegiului Medicilor din România, dr. Gheorghe Borcean și membrii fondatori ai AMI – dr. Wargha Enayati (Intermedicas), dr. Mihaela Leventer (Dr. Leventer Center), dr. Ion Bogdan Codorean (ArtroSport Clinic), dr. Gabriel Tatu Chitoiu (Cardiomed), conf. dr. Mădălina Georgescu (Otomed), dr. Ovidiu Palea (Provita), dr. Silviu Predoi (Wellborn).

Dintre medicii care au participat la lansarea AMI au fost și prof. Elvira Brătilă – ginecologie, prof. dr. Dana Craiu – neurologie pediatrica, conf. dr. Mihai Craiu – pneumologie pediatrica, conf. dr. Roxana Bumbăcea, președintele Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică, prof. dr. Luminița Sidenco – recuperare medicală, dr. Claudia Teodorescu – imagistică, dr. Dragoș Zamfirescu – chirurgie plastică reparatorie, dr. Mihaela Badea – ginecologie, dr. Ileana Botezat-Antonescu – psihiatrie, dr. Rodica Tănasescu, dr. Cristian Grasu și mulți alții.

Medicina nu este una pentru săraci și alta pentru bogați, știm cu toții asta, doar că rețeaua de servicii diferă, medicii fac același lucru și în privat și la stat și pentru bogați și pentru săraci, rețeaua în care se organizează are o calitate diferită. Și pentru asta am venit aici. Pacientul are nevoi mult mai multe și asta nu se poate regla într-un sistem industrializat ca cel public, ci, într-unul personalizat, ca cel despre care vorbim în seara aceasta. Este o chestiune de timp ca serviciile private să ia amploare în România, aducând acel plus de investiţie, de bani şi de calitate în sistemul de sănătate românesc. Noi facem aceeaşi medicină în public sau în privat. Organizarea actului medical diferă mult şi am vrea să fie la fel în sistemul medical”, a declarat dr. Gheorghe Borcean în cadrul evenimentului.

Dr. Wargha Enayati: „Aceasta a fost ideea care ne-a adus împreună, să promovăm serviciile medicale ale clinicilor mici şi, ca urmare, decizia actului medical aparţine medicului în cabinet. Este un model financiar cu focus pe medic pentru rezolvarea problemelor, şi nu pe trimiteri şi comisioane în dreapta şi în stânga. Date de contact: 021 222 1370 | [email protected] | www.mediciami.ro | Bd. Mareşal Averescu 15b-15c, etaj 5, Bucureşti

El încearcă să rezolve pacientul direct. Sunt medici de top independenţi care au cabinetele lor, la care pacientul are prioritate, are acces mai facil”,

Ce este AMI?

AMI reprezintă o comunitate de clinici și de cabinete medicale private conectate la un centru de comandă ce direcționează pacientul către cel mai potrivit medic sau către cea mai potrivită clinică parteneră, cu scopul de a-i oferi acestuia o îngrijire integrată. Comunitatea oferă în același timp medicilor posibilitatea de a colabora și dialoga în interesul actului medical, printr-un proces integrat, pluridisciplinar și obiectiv. AMI se constituie ca o alternativă la sistemul de sănătate public și la marile lanțuri de clinici private.

Procedural, pacientul sună în callcenter-ul AMI sau solicită o programare online, iar primul pas este un pre-screening, astfel încât echipa AMI poate identifica soluția cea mai optimă pentru nevoile pacientului. Urmează confirmarea programării, iar după încheierea actului medical, pacientul este sunat pentru feedback și asistența în cazul în care sunt necesare alte recomandări. Costul consultației se achită în recepția clinicii, după efectuarea vizitei medicale.

Dosarul pacientului poate fi încărcat pe platforma AMI, www.mediciami.ro, astfel ca toți medicii să poată accesa datele pacientului, indiferent de locație.

Aderarea la AMI

Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un medic pentru a se înscrie în AMI: să facă dovada practicii independente; să nu aibă condamnare pentru malpraxis sau de altă natură; să aibă activitate profesională de minimum 50% în mediul privat; să aibă vechime în specialitate (să fie medic specialist); să aibă recomandare din partea membrilor fondatori.

În afară de îndeplinirea criteriilor de aderare, medicii au obligația de a crea și păstra sloturi orare preferențiale pentru pacienții AMI, să fie deschiși către colaborarea cu celelalte clinici partenere, să cunoască medicii din AMI, să discute, să se sfătuiască și să direcționeze pacienții. Și, evident, să participe activ la campaniile de promovare ale AMI și să își achite cotizația anuală. Detalii pe www.mediciami.ro.

 

Text și foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns