Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) Alergiile și virușii se numără toamna. Terapiile saline, o soluție demnă de luat în calcul

(P) Alergiile și virușii se numără toamna. Terapiile saline, o soluție demnă de luat în calcul

terapii saline

Gripa, răceala și Covid-19 ne dau târcoale, iar unii dintre cei mai predispuși pacienți sunt copiii. Grijile pe care un părinte le are când vine vorba despre sănătatea copiilor lui sunt nenumărate, cu atât mai mult într-o plină perioadă pandemică cu care ne confruntăm. Începerea școlii, indiferent în ce scenariu (roșu, galben sau verde) a însemnat, pentru mai toți părinții, griji suplimentare în privința posibilității alterării stării de sănătate a copilului lor. Cum pandemia de coronavirus nu dispare, iar sezonul rece este tot mai aproape, temerile sunt justificate.

terapii saline

Un scenariu luat în calcul este acela al posibilității răspândirii mai accentuate a noului coronavirus în această toamnă, pe motiv că, deși s-au luat numeroase măsuri de prevenție în școli, vor exista inevitabil momente în care copiii, din diverse motive, nu vor reuși să le respecte întocmai. Ne putem aștepta așadar oricând la un nou val de îmbolnăviri cu SARS-Cov-2, un scenariu pe care, desigur, ne-am dori să-l evităm. Mari temeri ale părinților, în mod special, dar nu numai, sunt legate de suprapunerea noului coronavirus cu răcelile și gripele sezoniere. Provocarea cea mai mare ține de reducerea, pe cât posibil, a riscului infectării cu oricare dintre virușii sezonieri sau cu Covid-19. Dar ce anume am putea face pentru a ține la distanță pericolul îmbolnăvirii?

Măsurile de prevenție general recomandate  sunt extrem de importante și trebuie să fie respectate și aplicate cu atenție, însă există și metode complementare ce pot crește consistent nivelul de protecție împotriva infectării cu COVID-19.

O măsură de prevenție inteligentă, flexibilă și eficientă este creșterea rezistenței față de infecțiile respiratorii prin diverse mijloace complementare cunoscute, metodă ce s-ar putea dovedi eficientă și în privința prevenirii infectării cu COVID-19.

Terapiile saline, soluția optimă în prevenția unor infecții virale și bacteriene

Metodele saline de tratament, tot mai utilizate în ultimii ani, s-au dovedit a fi eficiente în prevenția diverselor infecții respiratorii, iar vestea bună este că acestea pot fi, mai nou, efectuate în confortul casei noastre. Tratarea salină a aerului dintr-o încăpere, precum și păstrarea umidității în parametri optimi, sunt proceduri de care e important să ținem seama atunci când ne dorim să venim în sprijinul prevenirii virușilor sezonieri, precum și a Covid-19

Tratarea salină a aerului din încăperile de locuit este o procedură extrem de importantă pentru protejarea întregii familii, iar producătorul aparatelor Salin ne pune la dispoziție purificatoare ambientale de aer, care pot asigura tratarea salină a aerului pentru un volum de până la 150 m³. Prin tratarea salină a aerului, aceste  purificatoare de aer Salin permit diminuarea edemului inflamator la nivelul întregului aparat respirator, ceea ce poate duce la reducerea treptată a medicației specifice, în anumite cazuri, și – desigur – pot susține prevenția în cazul anumitor infecții respiratorii produse de către bacterii și viruși sezonieri.

Chimistul Constantin Pascu, inventatorul aparatelor Salin, arată că aceste terapii saline sunt metode complementare eficiente: „Ceea ce știm din studiile medicale de până acum și din multe referințe ale utilizatorilor este că aparatele Salin asigură o rezistență marită a organismului față de infecțiile respiratorii curente, în sezonul rece. Efectul foarte rapid constatat respirând aerul salin este acela de activare a eliminării mucusului respirator, iar acest proces este cunoscut ca fiind mecanismul esențial de protecție al organismului, în general, față de orice infecție respiratorie, virală sau bacteriană”.

Dispozitivele de purificare a aerului sunt o noutate la nivel mondial, fiind dedicate tratamentului discret și permanent al purificării aerului. Concret, prin intermediul aparatelor Salin, aerul este forțat să treacă printr-un filtru cu straturi de sedimente de sare microcristalizată, metodă folosită deseori în medicina balneară, care s-a dovedit foarte eficientă în tratarea sau ținerea sub control a mai multor tipuri de afecțiuni, cum sunt alergiile respiratorii, astmul bronșic, sinuzitele, rinitele, bronșitele etc.

Aparatele de purificat aerul de la Salin funcționează exact precum o vizită într-o salină: microcristalele de sare din aceste dispozitive sunt preluate de curenţii de aer, realizând astfel efectul de salinizare a aerului. Prin inspirație în aparatul respirator, microparticulele ajung să aibă efecte spectaculoase, precum creșterea imunității și prevenirea infectării cu anumiți viruși, prin creșterea capacității de eliminare a mucusului respirator la copii. Vestea bună este că nu au fost observate efecte adverse, iar cei care au ales să folosească dispozitivele de purificare acasă ne-au mărturisit că aerul din interior s-a schimbat și că este unul „proaspăt, revigorant”.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns