Esti aici
Femeia.ro > Promo > Top 5 remedii naturiste pentru sporirea fertilității la femei

Top 5 remedii naturiste pentru sporirea fertilității la femei

Îți dorești să rămâi însărcinată și sarcina întârzie să apară? Cu siguranță, te gândești la infertilitate. Stresul, mediul poluant și problemele cauzate de epuizarea fizică pot genera anumite afecțiuni, care pot determine incapacitatea cuplului de a avea un copil.

Se spune adesea că fertilitatea la femei are legătură cu modul de funcționare al rinichilor acestora. Cu toate acestea, se poate spune că și activitatea sexuală în sine ar putea influența capacitatea femeii de a rămâne însărcinată. Uneori, din cauza rușinii, femeia nu experimentează foarte multe lucruri și astfel nu ajunge să se bucure pe deplin de activitatea sa sexuală.

Trecând dincolo de aceste lucruri, infertilitatea ar trebui să fie cercetată mult mai atent. Este nevoie de analize atent realizate de către medici specialiști în așa fel încât să identifici cu exactitate problema. Nu putem vorbi despre infertilitate atunci când nu există o activitate sexuală regulată și constantă.

Putem discuta despre acest lucru abia după un an de încercări și nu mai devreme. Și uneori problema nu ține doar de femeie, ci și de partener.  Din acest motiv, este important ca ambii pacienți să efectueze analizele necesare în această etapă.

Iată mai jos 5 remedii naturiste care te pot ajuta să rămâi însărcinată!

1. Ceai sau tinctura de branca ursului

Ceaiul sau tinctura de branca ursului (Heracleum sphondilyum) sunt considerate revitalizante bune pentru organism, care pot contribui și la prevenirea infertilității. De asemenea, aceste remedii tratează insuficiența ovariană sau anumite dereglări ale ciclului menstrual. Branca ursului a fost folosită cu acest scop încă din cele mai vechi timpuri, femeile aducând la viață prunci sănătoși și frumoși, cu ajutorul acesteia.

2. Rădăcina de unicorn

Rădăcina de unicorn se folosește din cele mai vechi timpuri, având un rol major în procesul de sporire a fertilității femeilor și, în același timp, influențând fertilitatea bărbaților. Putem spune despre rădăcina de unicorn că tratează impotența, dismenoreea, disfuncțiile ovariene și că are un rol important în prevenirea avortului spontan. Aceasta prezintă numeroase proprietăți tonice, diuretice, antiinflamatoare și tratează amenoreea, chisturile ovariene, bolile cu transmitere sexuală, endometrioza, prolapsul uterin și spermatoreea.

3. Fructul castității (Vitex Agnus Cactus)

Acesta este cunoscut și utilizat din cele mai vechi timpuri, având multiple beneficii pentru sănătatea ovariană sau uterină și contribuind la fertilitate. Fructul castității reglează secreția de hormoni necesari în procesul de reproducere și reușește să combată efectele sindromului premenstrual.

Acesta reglează funcțiile glandei pituitare, contribuind la reglarea secreției de progesteron și tratează afecțiuni ale tractului urinar. Poți citi mai multe despre vitex administrare și compoziție online, acesta fiind un produs cât se poate de cunoscut.

4. Lemnul dulce

Lemnul dulce este considerat un adevărat hormon natural, fiind extrem de eficient atunci când îți dorești să ai un copil, însă sarcina întârzie să apară din cauza unor dereglări de natură hormonală.

Ai putea consuma tinctură de lemn dulce, aceasta fiind eficientă și ușor de obținut prin macerarea a 10 linguri de plantă mărunțită în circa 1/2 litru de alcool tare, de 70 de grade. Acest produs se ține la macerat circa 2 săptămâni și, ulterior, se recomandă administrarea unei lingurițe de tinctură de câteva ori pe zi, timp de circa două săptămâni.

Eficiența produsului este una dovedită, motiv pentru care este bine să ai în vedere acest lucru, mai ales atunci când te confrunți cu diverse simptome specifice infertilității.

5. Salvia

Suferi de dereglări hormonale? Nu ai ciclu regulat? Toate aceste lucruri se pot corecta cu ajutorul salviei, un produs eficient în tratarea dereglărilor hormonale, care pot conduce la declanșarea infertilității.

Folosește decoct de salvie, un remediu pe care îl poți prepara acasă, cu ușurință, utilizând coajă de salvie uscată și 1 litru de apă. Acesta se lasă la infuzat câteva minute, apoi se strecoară și se consumă, îndulcit cu miere, după gust. Consumă zilnic decoct de salvie și vei vedea că acest remediu naturist va da rezultate și, astfel, vei putea să îți ții bebelușul în brațe, în curând.

Toate acestea sunt remedii naturiste care pot contribui considerabil la tratarea infertilității. Din acest motiv, dacă observi că bebelușul întârzie să apară sau ai anumite probleme de sănătate precum cele mai sus exemplificate, încearcă astfel de tratamente, care nu prezintă reacții adverse.

 

Comments

comments