Esti aici
Femeia.ro > Promo > Totul despre contracepţia reversibilă

Totul despre contracepţia reversibilă

Pornind de la un complex de substanţe acide amestecate cu miere şi ulei şi mergând, mai departe, la băutul apei pe care fierarii o foloseau la răcirea metalului, metodele de contracepţie s-au diversificat şi transformat. Întâi a apărut pilula contraceptivă, iar în 1941 s-au realizat primele sterilizări tubare (legarea trompelor uterine).Deci îţi doreşti un copil, dar… nu chiar acum? Nu-ţi rămâne decât să foloseşti acum metodele contraceptive reversibile, iar când vei lua Marea Decizie – să le întrerupi. Fertilitatea nu îţi va fi cu nimic afectată!

 Acum nu, acum da

 Contraceptivele orale – acele 21 de pilule aranjate frumos în folie – reprezintă o modalitate de contracepţie reversibilă. Dacă le iei corect, acestea inhibă ovulaţia, deci nu poţi rămâne însărcinată. Însă dacă le iei „pe sărite“ sau te opreşti din a le mai folosi, sigur îţi poţi face planuri legate de un bebe.

 Legate, tăiate sau blocate

 Aşa pot fi „modificate“ trompele uterine pentru a evita o sarcină. Această modalitate  contraceptivă este una chirurgicală şi este reversibilă în cazul în care trompele sunt suficient de lungi pentru a-şi recăpăta capacitatea reproductivă. Prin intermediul reanastomozei tubare – unirea capetelor sănătoase ale trompelor uterine – vei putea rămâne însărcinată.

 Invizibil, dar cu efect

 O dată introdus (de către ginecolog) în cavitatea uterină, steriletul împiedică fixarea ovulului fecundat de uter. Deşi are ca termen de „valabilitate“ o perioadă de 5 ani, steriletul se poate scoate oricând dacă te-ai răzgândit în privinţa dorinţei de a avea un copil.

 ATENŢIE! Nu alege metoda de contracepţie sfătuită de prietene şi nu o folosi decât dacă sigur nu eşti însărcinată. Mergi la doctor pentru a beneficia de aceea care ţi se potriveşte.

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns