Esti aici
Femeia.ro > Promo > Umiditatea din camera copilului

Umiditatea din camera copilului

Ai eliminat toate cauzele: nu-l chinuie burtica, nu-i iese nici un dinţişor, este hrănit ca la carte, şi totuşi nu îşi găseşte locul în pătuţ. Te-ai gândit că de vină poate fi calitatea îndoielnică a aerului din camera copilului tău?

Temperatura potrivită
În primele zile de viaţă, unii bebeluşi au probleme cu autoreglarea temperaturii corpului, dar treaba aceasta se rezolvă într-o săptămână, două de la naştere. Temperatura la care cel mic se simte cel mai bine este aceeaşi cu a unui adult. Supraîncălzindu-l, îi faci deservicii: devine agitat, pentru că se deshidratează, ori se poate alege cu o răceală la plămâni cauzată de transpiraţie.

Ajutor de la vaporizator
Umiditatea din camera copilului este optimă atunci când temperatura din atmosferă este plăcută, când nu îţi simţi ochii şi nasul uscate şi nici nu îţi lăcrimează. Dacă în încăpere este prea cald, soluţia este un umidificator, un vaporizator sau un purificator.

Umiditate optimă, sănătate de fier
Atunci când aerul este uşor respirabil, organismul bebeluşului va avea o rezistenţă sporită la răceli, problemele alergice vor fi simţitor diminuate, rinitele, sinuzitele şi laringitele vor fi ţinute la distanţă. Există însă şi reversul medaliei, adică o încăpere cu umiditate excesivă. Poţi rezolva problema folosind un dezumidificator. Înlătură surplusul de umiditate, dar şi protejează împotriva viruşilor şi bacteriilor care se înmulţesc într-un mediu prea umed.

O „şedinţă“ de aburi
Nu îţi permiţi un umidificator? Mergi o dată pe zi cu micuţul în baie, închide uşa (pentru ca vaporii de apă să nu se disperseze), dă drumul la robinetul cu apă caldă şi profită de 15 minute cu aburi.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns