Esti aici
Femeia.ro > Promo > Verighete asortate perfect cu inelul de logodnă

Verighete asortate perfect cu inelul de logodnă

Hotărârea de a te căsători vine la pachet cu foarte mult stres şi cu extrem de multe cheltuieli. Chiar dacă nunta poate să genereze investiţii foarte mari, cea mai importantă dintre investiţii este cea in verighete si in inelul de logodna. Motivul este simplu: Nunta reprezintă un simplu moment al vieţii, în timp ce verigheta şi inelul de logodnă vor fi purtate întreaga viaţă.

Majoritatea oamenilor acordă o atenţie sporită momentului în care este achiziţionat un inel de logodnă, încercând să găsească cea mai echilibrată soluţie. Din păcate, verighetele sunt adeseori neglijate, în ciuda faptului că sunt cel puţin la fel de importante. Tocmai de aceea, după achiziţia inelului de logodnă, este bine să te focusezi pe cele două inele care vor lega întreaga relaţie şi vor fi principalul simbol al căsătoriei. Există o serie de detalii de care trebuie să ţii cont.

 

Alegerea verighetelor în funcţie de inelul de logodnă

Una dintre principalele reguli pe care trebuie să le respecţi este cea care îţi spune că verigheta trebuie să se asorteze cu inelul de logodnă. În cazul verighetei pentru soţ, lucrurile sunt ceva mai simple, în condiţiile în care acesta nu are un inel de logodnă. Verigheta pentru soţie, în schimb, trebuie să respecte o serie de reguli. Printre cele mai importante lucruri de care trebuie să ţii cont se numără:

Alege acelaşi metal preţios ca al inelului de logodnă. Este cea mai simplă metodă prin care poţi asorta cele două inele. Vei obţine un aspect unitar şi elegant. Regulă se păstrează chiar şi în cazul în care inelul de logodnă este confecţionat din două metale preţioase.

Foloseşte pietre preţioase, în funcţie de cele de pe inel. În cazul în care inelul este unul de tip solitair, poţi opta pentru verighete cu mici diamante prezente pe toată suprafaţa. Dacă inelul dispune de mai multe pietre, o verighetă simplă este cea mai potrivită.

Păstrează stilul. Cel mai simplu mod pentru a face asta este de a alege să achiziţionezi verigheta din acelaşi loc din care ai achiziţionat şi inelul.

Ce să nu faci la alegerea verighetelor?

Nu lăsa verigheta să umbrească inelul de logodnă. Chiar dacă logodna are o importanţă ceva mai mică decât căsătoria, inelul de logodnă trebuie să fie cel care străluceşte cel mai mult. Astfel, verigheta trebuie să vină în completarea lui, punându-l în valoare. Nu este recomandat ca acesta să atragă mai multă atenţie.

Nu insista extrem de mult pe asemănarea dintre verighete. Este bine să te orientezi spre verighete asemănătoare, atât pentru el cât şi pentru ea, însă nu trebuie să insişti prea mult asupra acestui aspect în cazul în care gusturile nu sunt identice. Puteţi, spre exemplu, să aveţi verighete din materiale diferite.

Nu căuta soluţii foarte extravagante. Verigheta trebuie să fie simplă, aşadar, de cele mai multe ori, un inel simplu, dintr-un metal preţios pe care îl apreciezi, este mai mult decât perfect.

Calitatea verighetei. Ce o defineşte?

Dacă din punct de vedere estetic lucrurile se stabilesc relativ uşor, partea de calitate poate să implice ceva mai multă muncă.

În primul rând, trebuie să ai mare grijă la alegerea metalului. În prezent, ai de ales între o varietate foarte mare de metale: titan, aur, platină sau argint. Preţurile sunt destul de variate şi proprietăţile metalelor sunt şi ele variate. Cele mai populare inele sunt cele din aur, însă pentru un buget redus poţi opta pentru argint său titan iar pentru un buget ceva mai mare, poţi căuta platină. Verigheta poate să fie compusă din mai multe metale şi chiar să includă o serie de pietre preţioase.

Un alt element care decide calitatea produsului este confortul oferit. Aici intervine experienta bijutierului, care trebuie să se asigure că inelul nu este tăios pe margini şi că nu conţine elemente care pot să se agaţe de haine, spre exemplu.

Cel mai vizibil punct al calităţii este cel vizual, aşadar, designul poate să decidă hotărârea de achiziţie. Acest aspect este un alt element care diferenţiază diversele case de bijuterii între ele, aşadar, este bine să alegi cu foarte mare atenţie.

Ce să faci înainte de achiziţia verighetelor?

  • Alege magazinul de unde vrei să achiziţionezi! Este bine să optezi pentru acelaşi magazin de unde a fost achiziţionat inelul de logodnă!
  • Alege modelele care ţi se par interesante!
  • Probează modelele care ţi-au atras atenţia şi asigură-te că îţi sunt măsurate degetelor. Verighetele trebuie să ţină cont de lungimea şi de grosimea degetelor în momentul în care sunt construite.
  • Ai mare grijă la momentul în care probezi! În funcţie de momentul zilei, degetele pot să varieze în lăţime.
  • Ia-ţi tot timpul de care ai nevoie pentru a face o achiziţie inteligenta. Este bine să nu te grăbeşti, în condiţiile în care verighetele vor fi purtate întreaga viaţă, aşadar, importanţa lor este una uriaşă.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns