Esti aici
Femeia.ro > Promo > Vine bebe! Cum te organizezi?

Vine bebe! Cum te organizezi?

Odată cu sarcina, cei mai mulţi dintre viitorii părinţi încep să îşi facă planuri despre cum va trebui să arate viitoarea lor viaţă. Câţi bani să cheltuiască pe organizarea camerei, pe hăinuţe, jucării, cum să petreacă ultimele luni în doi şi cum să procedeze pentru ca totul să iasă ca la carte. Iată câteva soluţii salvatoare:

Bugetul familiei

Încă de la aflarea minunatei veşti va trebui să luaţi în calcul economiile financiare. Ceva bani puşi de-o parte lună de lună vă vor ajuta să supravieţuiţi cheltuielilor mari care însoţesc venirea pe lume a lui bebe. Naşterea costă şi ea destul, indiferent de locul unde va avea loc, aşa că rezervele sunt oricând binevenite. În aceste economii nu trebuie să intre şi cheltuielile ocazionate de cumpărăturile pentru bebe, de la haine la cărucior, biberoane şi alte obiecte necesare.

Asigurarea de viaţă

Este mereu salutară, întrucât din acest moment, un pui de om va depinde exclusiv de părinţi. În cazul în care unuia dintre voi i se întâmplă ceva, asigurarea de viaţă este colacul de salvare pe care copilul şi partenerul de viaţă îl primesc pentru a fi lipsiţi de necazuri suplimentare.

Animalul de companie

Dacă aveţi vreun câine sau pisică, nu e cazul să renunţaţi la ei. Mai târziu, prezenţa lor în casă îi va prinde foarte bine celui mic. Programaţi-i însă la veterinar pentru un control de rutină, deparazitări şi vaccinări necesare.

Concediul

Înainte de săptămâna 28 de sarcină ar fi bine să mai petreceţi un concediu în formula 1 + 1. E posibil ca pentru cel puţin nouă luni de-acum înainte să nu vă mai permiteţi plimbări. În funcţie de anotimpul în care se naşte copilul, probabil nu veţi pleca prea curând de-acasă pentru mai multe zile.

Casa

În afară de organizarea camerei lui bebe, va trebui să iei în calcul alte câteva aspecte: în bucătărie, ai nevoie de un colţ în care să depozitezi sterilizatorul, o cutie mare de plastic pentru pompa de muls, recipientele pentru lapte, suzetele; în camera lui, un coş pentru hăinuţele sale murdare; tot acolo, chiar lângă masa de înfăşat, un colţişor unde să pui o etajeră cu cele necesare (scutece, sticluţe cu soluţii anti-colici, pipetă, forfecuţă, comprese sterile, şerveţele umede etc.)

 

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns