Esti aici
Femeia.ro > Promo > Zaharul, inamicul copiilor

Zaharul, inamicul copiilor

Studiile arata ca pana si bebelusii de pana la un an sunt deja familiarizati cu dulcele. Fie ca le este adaugat zahar in mancare, pentru a o accepta mai usor, fie ca ii este unsa suzeta cu miere pentru a-i calma durerile din timpul eruptiei dentare. Copiii sunt obisnuiti de mici cu niveluri excesive de zahar. Sigur, fiecare copil are propria toleranta fata de glucide, insa, in linii mari, iata care sunt posibilele afectiuni cu care acestea sunt asociate

Carii dentare

Desi zaharul, singur, nu provoaca probleme dentare, el ofera mediul de cultura necesar proliferarii bacteriilor care cauzeaza cariile. De aceea, medicii dentisti incurajeaza curatarea gingiei si dintisorilor copilului dupa fiecare biberon de lapte, dar in special dupa sucurile de fructe.

Probleme comportamentale

Sigur, nu trebuie sa arunci la gunoi minunatul tort pe care orice printesa si orice cavaler il asteapta de aniversare. Dimpotriva, pediatrii sunt de parere ca putin zahar topit intr-un pahar cu apa creste nivelul de serotonina, linistind un bebelus prea agitat. Problema apare cand zaharul este ingerat in exces. Atunci, copilul manifesta simptome de hiperactivitate: este agitat, de aceea se concentreaza greu, este distras de lucruri adiacente, intampina dificultati in a invata, este impulsiv.

Tulburari ale sistemului imunitar

Studiile au aratat ca un consum mai mare de 75-1000 de grame de zahar pe zi inactiveaza celulele albe, responsabile de prevenirea si inlaturarea infectiilor din organism.

Boli metabolice

O cantitate prea mare de zahar nu poate fi metabolizata de organism, ingreunand activitatea pancreasului, organul care produce insulina. Ca urmare, se poate instala diabetul de tip 2, sindromul rezistentei la insulina, obezitatea.
 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns