Esti aici
Femeia.ro > Promo > Zi de mare sarbatoare

Zi de mare sarbatoare

Cu ajutorul decorațiunilor adecvate, orice încăpere banală poate fi transformată într-o sală de bal. Condiția este să investiți la fel de multă atenție și timp în alegerea decorului, pe cât o faceți în alegerea meniului sau a garderobei.

Până în detaliu

De cele mai multe ori, detaliile sunt acelea care fac diferența când vine vorba de crearea unui ansamblu armonios. Gândiți-vă numai, cei mai frumoși trandafiri nu te-ajută prea mult dacă-i plasezi în niște vaze cu aspect ieftin. E aproape ca și cum ai servi un meniu de cinci stele cu tacâmuri de plastic. Așadar, gândiți totul până în cele mai mici detalii. În plus, mici accente precum baloane albe, bule de săpun sau cristale decorative pe mese, pe lângă că sunt vesele și jucăușe, dau rapid un aer festiv fără să coste o mână și-un picior.

Alege tema

Când stabilești o temă a nunții, ai grijă să fii consecventă cu ea până la capăt. Rămâi cu picioarele pe pământ și nu exagera. În primul rând tema ar trebui să aibă o oarecare legătură cu voi, să vorbească despre originile voastre sau despre felul în care v-ați cunoscut, să fie ceva din ultimul vostru concediu sau care să amintească de felul în care te-a cerut de soție. Ori un hobby al vostru, de ce nu? De la Marele Gatsby, până la Visul unei nopți de vară, paleta de teme este nesfârșită, trebuie doar să vă gândiți puțin împreună care se potrivește cel mai bine și are legătură cu povestea voastră. Foarte la modă sunt, de exemplu, temele travel, cele câmpenești sau retro (anii ’20, ’50, ’70 etc.). Inspirându-vă din aceste curente, puteți depăși sfera decorațiunilor și puteți extinde tema și spre vestimentație, coafuri și muzică. Temele cu aer exotic, de exemplu, se pot personaliza foarte bine din punct de vedere culinar.

Păstrați-vă amprenta personală!

Fie că sunteți un cuplu green/bio, fie unul excentric-elegant, păstrați-vă neapărat stilul. Adaptați tema la stilul vostru și nu pe voi la ea, căci altfel riscați să pară totul artificial și lipsit de armonie. De asemenea, stilul trebuie să se armonizeze cu locul. De exemplu, dacă ceremonia religioasă are loc într-o biserică în stil baroc, atunci ar fi bine ca și lumânările să fie în același stil. Sau dacă ești genul modern, sport, avangardist și alegi o temă cum ar fi New York, nu-ți ține nunta într-un palat medieval, că s-ar putea să nu iasă cum îți dorești – rupturile de stil nu sunt pentru oricine. Documentează-te temeinic în reviste, pe internet, mergi în galerii de design interior, vizitează muzee – orice te poate inspira și-ți poate da idei de aranjamente originale.

Nu pierde din vedere scopul!

Oricât de important ar fi decorul în cadrul unei nunți, nu uita că el nu este scopul principal și nu trebuie să creezi un showroom, o galerie. Nu exagera, nu umple sala cu decor, încearcă să menții un echilibru. Chiar dacă decorurile încărcate arată bine în aranjamentele din reviste, ține cont că lumânările, florile, cartolinele de meniu și alte obiecte de decor nu trebuie să-i deranjeze pe meseni sau să le obtureze vederea. Important este mesajul, să se înțeleagă mottoul sub care se desfășoară evenimentul, nu să transformi totul într-un decor de teatru.

Comments

comments

Lasă un răspuns