Esti aici
Femeia.ro > Promo > Zodiacul celor mici pe înțelesul celor mari

Zodiacul celor mici pe înțelesul celor mari

Află care sunt trăsăturile de caracter cu care se nasc cei mici și cum trebuie să ne purtăm cu micuții noștri ținând cont de personalitatea lor!

Berbec

Aventurieri din fire, cei născuți în acest semn zodiacal sunt o adevărată provocare pentru părinți. Micuții Berbeci sunt tot timpul plini de vânătăi și zgârieturi pe corp de la toate năzbâtiile pe care le fac. Ba sunt cocoțați pe șifonier sau prin copaci, încercând să admire lumea de la înălțime, ba explorează pământul și insectele și se murdăresc într-o clipită. Marea provocare a celor care au un copil Berbec e să-i învețe ce înseamnă răbdarea și controlul.    

Taur

Absolut rezonabili și practici în gândire și faptă, copiii Tauri nu se grăbesc să acționeze în niciun fel. De fapt, se dovedesc a fi prea chibzuiți, dacă nu chiar leneși atunci când le ceri să facă un lucru. Cu greu îi urnești din loc și îi convingi că merită să depună efort pentru a executa o sarcină. Părinții Taurilor trebuie să dea dovadă de creativitate și spontaneitate atunci când își propun să colaboreze în orice fel cu prichindeii lor. Succes!

Gemeni

Sunt precum argintul-viu, tot timpul în mișcare, tot timpul cu idei noi și scenarii în plină desfășurare. Cu greu ții pasul cu ei, însă trebuie să recunoști un singur lucru: copiii Gemeni n-au nevoie să învețe cum să socializeze, au deja în sânge darul comunicării. Ca atare, bucură-te de faptul că multe uși li se vor deschide micuților Gemeni datorită calităților pe care le au. Datoria ta ca părinte este să încerci să-i înveți consecvența. Atât.

Rac

Nu vă lăsați păcăliți de duritatea pe care o afișează. E doar o aparență. În realitate, copiii Raci sunt foarte sensibili și introvertiți. Chiar dacă nu lasă impresia, pot fi răniți ușor și apoi suferă în tăcere fără ca nimeni să bănuiască. Ca părinte al unui Rac, trebuie să încerci să te apropii cât mai mult de copil și să încerci să-l protejezi cât mai bine. Mai important de-atât e să învețe să aibă încredere în sine.

Leu

Precum leul care își face simțită prezența oriunde, la fel copiii născuți sub acest semn zodiacal știu cum să atragă atenția asupra lor. Expresivi și cu mare încredere în ei înșiși, micuții Lei nu cunosc jumătățile de măsură. Sunt lideri înnăscuți și nu acceptă să fie marginalizați. Ca părinte, trebuie să le mai domolești elanul, să le reduci egoul care crește pe măsură ce trec anii.   

Fecioară

Meticuloși, delicați și adesea sfioși, copiii Fecioară reprezintă puritatea și bunătatea întruchipate. Îți sar în ajutor când te văd copleșit de responsabilități, sunt receptivi la nevoile celorlalți și sunt mânați de dorința de a fi totul în deplină ordine în jurul lor, atât la propriu, cât și la figurat. Părinții Fecioarelor trebuie să-i învețe pe micuți că perfecțiunea nu există și că în viață va fi nevoie să se mulțumească și cu lucruri sau situații imperfecte ori să accepte că oamenii sunt supuși greșelilor.

Balanță

Chiar de mici încearcă să fie salvatorii celor din jur și se străduiesc din răsputeri să mențină pacea oriunde se află. Și tocmai pentru că nu suportă conflictele ajung adesea să aleagă soluția cea mai simplă: dau bir cu fugiții când apar problemele și au senzația că nu le pot rezolva. Treptat, trebuie să-l înveți pe prichindel că lumea ideală nu există și că, oricât am încerca, nu putem evita problemele.

Scorpion

Neînfricați și stăpâniți de dorința de a face bine, copiii Scorpion luptă pentru dreptate cu toată puterea și suflețelul lor. Inutil să vă mai atragem atenția că, oricât de mult s-ar strădui, anumite bătălii le vor pierde. Dar eșecurile nu vor face decât să-i ambiționeze și mai tare. Ce sfat le putem oferi părinților unui Scorpion? Să aibă răbdare și înțelegere. Nu vor reuși să schimbe firea odorului lor, tot ce pot face e să îi fie acestuia alături și la bine, și la greu. 

Săgetător

Curios nevoie mare, acest copil adoră aventurile și tot ce ține de explorarea necunoscutului. Într-o continuă aprofundare a vieții, nativul Săgetător încearcă să trăiască toate senzațiile posibile la cote maxime. Ca părinte, nu poți decât să direcționezi curiozitatea copilului tău spre ceva constructiv. De asemenea, responsabilitatea este o altă lecție pe care trebuie s-o învețe micuții Săgetători.   

Capricorn

Mult mai maturi decât toți ceilalți copii de vârsta lor, Capricornii sunt cât se poate de cuminți, ascultători și cu o gândire logică. Nu trebuie să le spui de două ori ce trebuie să facă și nici nu trebuie să-ți faci griji că vor ajunge în situații periculoase. De un singur lucru trebuie să te ocupi ca părinte de Capricorn – învață-l pe micuț care este diferența dintre a conduce pe cineva și a-l manipula. 

Vărsător

Cu o aplecare vădită spre tot ce înseamnă spiritualitate, Vărsătorii sunt atrași de la vârste mici de puterea pe care le-o oferă independența. Indiferent ce spun și fac cei din jur, acești nativi își văd de drumul lor. Riscul e să ajungă prea departe, să depășească anumite granițe, să devină rebelii zodiacului. Rolul părintelui e să impună limite clare chiar de la început, dacă nu vrea să se trezească peste ani cu un adolescent scăpat din mână. 

Pești

Niște artiști prin definiție, Peștii sunt generoși, îngăduitori și caută neîncetat frumosul. Extrem de sensibili, tind să-și creeze un univers al lor, separat de tot ce-i urât și rău în lume. Provocarea la care sunt supuși părinții unor astfel de copii este să-i învețe diferența dintre fantezie și realitate.

Citește și:

Ceaiurile preferate ale fiecarei zodii

4 zodii cu risc maxim de divort

Zodiacul chinezesc si detalii putin stiute

Articol preluat din ediția de iunie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Simona Tudor

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Leave a Reply