Esti aici
Femeia.ro > Promo > Zodiacul chinezesc si detalii putin stiute

Zodiacul chinezesc si detalii putin stiute

Zodiacului chinezesc este cunoscut sub numele de “Sheng Xiao”. Calendarul chinezesc începe de la 2637 î.Hr. și are o ciclicitate de 60 de ani. Zodiacul chinezesc este guvernat de forțe terestre, nu astrale așa cum se întâmplă cu zodiacul european. Zodiacul chinezesc se bazează pe cinci forțe: Pământ, Foc, Apă, Metal și Lemn, la care se adaugă efectele Yin si Yan, pietre prețioase și semi-prețioase, orientari către Nord, Est, Vest și Sud și anotimpuri.

Zodiacul chinezesc este bazat pe observații astronomice exacte privind longitudinea soarelui și fazele lunii, dar nu  numără anii într-o secventa infinită, ci fiecărui an îi este atribuit un nume format din două componente în cadrul unui ciclu repetitiv de 60 de ani. Prima componentă este o tulpină cerească: Jia (asociată cu lemnul în creștere), Yi (asociată cu cheresteaua), Bing (asociată cu focul natural), Ding (asociată cu focul artificial), Wu (asociată cu pământul), Ji (asociat cu lutul), Geng (asociată cu metalul), Xin (asociată cu metalul forjat), Ren (asociată cu apa curgatoare) și Gui (asociată cu apa stătătoare).

Cea de-a doua componentă este numită „ramură terestră” și implică numele celor 12 animale din ciclul zodiacal: Zi (șobolan), Chou (bou), Yin (tigru), Mao (iepure), Chen (dragon), Si (sarpe), Wu (cal), Wei (oaie), Shen (maimuță), You (cocoș), Xu (câine), Hai (porc), care au devenit numele zodiilor din zodiacul chinezesc.

Fiecare din cele doua componente este utilizata consecutiv. Prin urmare, primul an al ciclului de 60 de ani devine Jia-Zi, al doilea an este Yi-Chou, și așa mai departe. Când un set de componente se termină, acestea sunt luate de la început. De exemplu, al 10-lea an este Gui-You, al 11-lea an este Jia-Xu, al 12-lea an este Yi-Hai si al 13-lea an este Bing-Zi. În cele din urmă, al 60-lea an este Gui-Hai. Acest model de numire a anilor datează de aproximativ 2000 de ani.

Dar acesta nu sunt singurele particularități ale zodiacului chinezesc.

Anul nașterii nu reflectă vârsta. Potrivit astrologiei chineze, anul de naștere nu reprezintă vârstă, ci o fază a unui ciclu de timp de 12 ani. În zodiacul chinezec trebuie să te uiți în urmă cu 12 ani pentru a afla semnele anului care vine.

Fiecare semn animal însuflețește anului și îl influențează cu personalitatea sa distinctă. Semnul animal atribuit reprezintă modul în care oamenii te percep pe tine și cum te prezinți în fața altora.

Zodiacul chinezesc vorbește despre trăsaturile de personalitate și ia în calcul faptul că fiecare individ are caracteristici diferite. Zodiile chinezești exprimă numai elementele de bază și lasă loc la nenumărate combinații. Astfel în timp ce o persoană ar putea fi un iepure, datorită anului în care s-au născut, ar putea fi dragon pe plan intern și tigru în secret.

Zodiacul chinezesc are 103.680 combinații probabile rezultate din combinațiile dintre elementele de bază! Cele cinci forțe de bază combinate fiecare în parte cu cele 12 semne animale anuale și înmulțit cu 12 luni dintr-un an, împreună cu 12 de zile și 12 perioade ale zilei dau rezultatul 103.680 de combinații posibile.

Zodiacul chinezesc urmărește calendarul lunar, motiv pentru care ziua de Anul Nou este diferită, în funcție de fazele lunii. Anul Nou chinezesc începe invariabil după solstițiul de iarnă la a doua Luna Noua. Prin urmare, Anul Nou Chinezesc are o dată schimbătoare.

Anul Nou 2019 pentru zodiacul chinezesc începe în 5 februarie, în timp ce Anul Nou 2018 a început în 16 februarie, iar 2020 va începe în 25 ianuarie.

Există numeroase fabule asociate cu zodiacului chinezesc. Se spune că Dumnezeu a poruncit să desemneze animale ca semne pentru fiecare an și cel 12 animale care au sosit primele au fost cele alese. Astfel, aceste animale au devenit semnele pentru fiecare dintre cei doisprezece ani.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Leave a Reply