Esti aici
Femeia.ro > Promo > Zone zero: gât și decolteu

Zone zero: gât și decolteu

Sunt printre zonele sensibile ale trupului şi destul de tare expuse la agresiunile externe. Pielea subţire se poate rida uşor înainte de vreme. 

Când ne gândim la îngrijirea pielii, faţa este prima care ne vine în minte. Multe femei îşi aplică creme şi pe corp, însă foarte puţine au grijă de gât și de decolteu. Două zone care sunt deseori neglijate. Însă, dacă vei cunoaşte caracteristicile fiecăreia dintre ele, vei putea identifica cu ușurință nevoile şi alege în mod avizat tratamentele care să garanteze rezultate optime.   

Diferenţe semnificative

Privind-o cu ochiul liber, pielea de pe gât şi decolteu nu pare mult diferită de a feţei, dar în realitate este. Tenul are un număr mai mare de glande sebacee, care asigură hidratare şi protecţie, faţă de gât şi decolteu. De aici şi tendinţa de uscare şi deshidratare mai mare. În plus, pielea de pe gât şi piept este mai subţire, iar stratul ei de grăsime e subţire. La toate acestea se adaugă faptul că, odată cu înaintarea în vârstă, distribuţia de calciu în piele scade şi ea se subţiază. Iată de ce, în lipsa unei hidratări adecvate, gâtul şi decolteul pot căpăta riduri adânci şi chiar pete cafenii. Primele semne încep să se vadă după 30 de ani.

3 factori care duc la îmbătrânire

Deshidratarea întregului organism se vede foarte bine pe piele, iar cum pielea din aceste zone este sensibilă şi subţire, ea este și prima redută care cedează.

Sânii mari predispun la ridare zona decolteului. Sutienul strânge sânii şi, odată cu ei, se strânge pielea, iar plierea repetată duce la formarea ridurilor adânci.

Decolteul şi mai ales gâtul sunt expuse în sezonul cald razelor UV, răspunzătoare de îmbătrânirea prematură.

Reparare de urgenţă

Tratamentele pentru ten aplicate şi pe aceste zone sunt o bună metodă de prevenire a ridării premature, dar şi un mod de menținere a aspectului neted cât mai mult timp.

Tot la capitolul prevenire intră protecţia solară. Dermatologii spun că avem nevoie de creme sau loţiuni cu SPF 30 ca s-o punem la adăpost. La fel, pot fi aceleaşi produse pe care le folosim pentru faţă.

Când pielea este deja afectată, ai nevoie de o exfoliere şi de creme special concepute pentru aceste zone, mai bogate în elemente hidratante şi ingrediente active antirid, pentru a compensa tonusul pierdut.

Laserul şi peelingul chimic sunt alte variante de tratament, dar costisitoare şi presupunând destul disconfort.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr27/07.07.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns