Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > 7 semne ca esti pregatita sa te mariti

7 semne ca esti pregatita sa te mariti

 Cum iti dai seama daca esti cu adevarat pregatita sa spui „DA”

Când eşti cuplată cu un tip care are toate calităţile să fie „cel ales”, s-ar putea să începi să visezi la pasul următor. Câteodată suntem atât de prinse de ideea de căsătorie (şi nuntă) încât uităm să facem o introspecţie să vedem dacă noi chiar suntem pregătite pentru o relaţie pe termen lung gen „până la adânci bătrâneţi”.

Te-ai gândit cam care ar fi semnele că eşti pregătită? Noi avem câteva idei… 

Ideea să fii dezbrăcată lângă un alt bărbat nu îţi surâde deloc. 

Gândul la căsătorie ar trebui să apară în momentul în care eşti îndrăgostită la maxim de partenerul tău. Când îţi imaginezi viitorul cu el şi ai trecut peste perioada de „dating” cu persoana respectivă. Sigur, dacă se întâmplă să apară un Ryan Gosling sau Brad Pitt prin zonă este posibil să îţi sclipească ochii, dar când ideea de a fi într-o relaţie romantică şi fizică cu o altă persoană ţi se pare de neacceptat… este un semn că eşti pregătită să te măriţi.

Citeste si: Planificarea rapida a nuntii

Ai aceeaşi definiţie a căsătoriei şi aceeaşi viziune despre ce urmează. 

Ştii că eşti pregătită să te măriţi atunci când aţi discutat, iar viziunile voastre despre căsătorie coincind în foarte mare măsură. Oamenii au tendinţa să-şi imagineze cum ar arăta pentru ei căsătoria ideală – rolul fiecărui soţ, cheltuielile, concediile, timpul petrecut la socri şi frecvenţa vizitelor; totuşi trebuie să ai o discuţie pe această temă cu partenerul şi să vedeţi unde vă sunt aşteptările şi dacă sunt realizabile. Dacă n-ai avut încă această discuţie sau, mai rău, o discuţie pe tema asta generează stres şi anxietate… atunci clar nu eşti pregătită pentru căsătorie.

Te-ai bucura ca partenerul să nu se schimbe prea mult.

Este un semn clar atunci când eşti complet mulţumită şi fericită cu relaţia voastră aşa cum este ea la momentul actual şi ţi-ai dori să rămână aşa pentru totdeauna. Mulţi oameni trec la pasul următor dintr-o relaţie pentru că speră ca anumite lucruri să se schimbe. Realitatea a demonstrat că de cele mai multe ori nu se întâmplă aşa.

Citeste si: Lista invitatilor pentru nunta

Eşti cea mai bună versiune a ta. 

Un partener pe termen lung ar trebui să te facă să te simţi mai bine, nu mai rău. Ar trebui să te întrebi dacă eşti mai fericită, mai încrezătoare şi mai înţelegătoare când jumătatea ta este lângă tine; dacă te simţi acceptată aşa cum eşti; şi dacă te simţi compatibilă sexual şi satisfăcută. Dacă răspunsul la toate cele de mai sus este da, atunci ştii cu siguranţă că relaţia se află într-un stadiu excelent, ceea ce, evident, este important pentru a te gândi la căsătorie.

Eşti mulţumită să refuzi alte oportunităţi. 

De fiecare dacă când facem un angajament, refuzăm alte oportunităţi: la job, la facultate şi chiar când cumpărăm o rochie. Alegând o variantă renunţăm la celelalte. Aceeaşi lege este valabilă şi pentru relaţii. O uşoară teamă când te gândeşti la chestia asta este normală, dar dacă în general eşti ok cu asta – este un semn că ai luat în serios angajamentul şi eşti pregătită să te măriţi.

Nu mai eşti ataşată de foştii iubiţi. 

În zilele noastre sunt puţine femei care se mai căsătoresc cu iubitul din liceu, deci mai mult că sigur că există cel puţin o relaţie care a avut un impact major asupra ta înainte de relaţia curentă. Dacă îl poţi vedea pe fostul tău cu altcineva şi te poţi întâlni cu el oriunde fără să îţi pese prea mult, eşti acolo unde trebuie. În schimb, dacă simţi gelozie când auzi că s-a combinat cu o tipă nouă sau te gândeşti la modul „dacă s-ar fi maturizat şi el mai repede…”, atunci clar nu eşti pregătită să te măriţi. Ar trebui să fii concentrată pe partenerul tău şi pe viitorul vostru împreună.

Citeste si: Ce urmeaza dupa nunta?

Vrei să fii cu iubitul tău tot timpul. 

Este partenerul tău persoana cu care îţi doreşti cel mai mult să îţi petreci timpul? Ţi se pare că sunteţi prieteni adevăraţi, nu doar iubiţi?

În cazul asta eşti pregătită să te măriţi.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns