Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Afrodisiacele sau o mână de ajutor pentru dragoste cu spor

Afrodisiacele sau o mână de ajutor pentru dragoste cu spor

Afrodiziacele i-au fost de ajutor omului din vremuri străvechi. Dacă astăzi folosim unii medicamente, alții ceaiuri și alimente, pe vremuri erau folosite fel de fel de combinații, care de care mai năucitoare.

Nostradamus, cunoscut pentru catrenele sale profetice, a fost un reputat medic al vremii sale, apreciat și pentru ajutorul recomandat celor cu probleme sexuale. A fost, cu alte cuvinte, căutat pentru că prepara afrodiziace! O rețetă considerată eficace era din „sânge de la șapte vrăbii de sex masculin, scorțișoară și mere“. Toate ingredientele se fierbeau, se depozitau apoi într-un recipient de aur și se lua câte o linguriță la momentul oportun. Personajul devenea de neoprit, susțin documentele timpului. Dar ce alte afrodiziace mai foloseau strămoșii noștri iubăreți?

Mătrăgună, doamnă bună

Mircea Eliade, povestește în mai multe rânduri despre puterile acestei plante altfel otrăvitoare. În „Pe strada Mântuleasa”, povestește cum Oana, o fată care nu-și găsea soț, se dezbracă în pielea goală în pădure, dansând sub luna plină și cerându-i Doamnei bune s-o ajute. Flora Marian, pe de altă parte, descrie metodele bărbaților din secolele trecute de a se face iubiți, doriți. Una dintre ele, invocarea mătrăgunei: „Mătrăgună, Doamnă Bună, /Eu te sorocesc cu pâne şi cu sare/Cu dulceţ şi vin/Şi cu ce-i mai bun în lume/Iar tu să mă faci/mai puternic/şi mai vrednic/Mai frumos/şi mai voios/De cum sunt acuma/Înaintea tuturora”. Din frunzele plantei se făceau fierturi sau plămezi care se luau special.

Penis de taur și creier de porumbel

Maimonides, medic din secolul al XII-lea, recomanda cu căldură omleta cu penis de taur pus la uscat și apoi sfărâmat ca stimulent în nopțile de dragoste. Tot Maimonides recomanda pentru potență o mâncare preparată din 50 de creiere de porumbel, 20 de gălbenuşuri (de la diferite păsări), sucul provenit din carnea unui miel zdrobită, ceapă prăjită, suc de morcov şi unt. Servită cu un vin dulce.

♥ În Africa, șefii de trib credeau că afrodiziacul cel mai bun este cornul de rinocer. Culmea, acest remediu este căutat și astăzi, punând deja în pericol specia, deși nu are nici un efect!

Grăsime de porc

Prin secolul al XV-lea, o contesă, de Forli, Ecaterina Sforza, dădea sfaturi tinerelor care voiau să-și înșele bărbații, să-și refacă virginitatea sau să aibă senzații tari. Printre sfaturi, și câteva rețete pentru o mai bună performanță sexuală a domnilor.  În  lucrarea sa “Experimenta”, contesa recomanda grăsimea de porc mistreţ, piperul sau skinkul (o specie de şopârlă mică) ca ingrediente pentru o poțiune care ar putea mări organul sexual și ar putea oferi erecții prelungite.Adică un afrodisiac total!

Fasole și năut

Da, aceste două, banale acum, alimente erau considerate cu secole în urmă tocmai bune pentru îngroșarea spermei și creșterea dorinței. Bineînțeles, nu sub forma și mai banalei iahnii, ci în combinație cu piper lung, ghimbir și alte ingrediente exotice.

Trei afrodisiace la îndemâna oricui

Pomenite în legendele și rețetele de pe vremea stră-străbunicilor, anumite plante sunt și acum recomandate pentru nopți cu spor în amor. Și să spunem că n-ai nevoie, tot face bine o schimbare, o preocupare…

Un ceai

De năprasnic, cum se cheamă planta aceea care re-trezeşte pasiunea și-l face pe el mai vânjos și pe tine mai dornică. Poate nu e recomandabil să-i dai ceaiul aşa, pur şi simplu, explicându-i efectele lui benefice. Dar când stați cuminței, în fața televizorului, zici: ce-ar fi să bem un ceai? Și, sprințară, aduci năprasnicul aromat în căni aburinde…

Ceva iute

Usturoiul e recunoscut pentru calitățile lui. Dar să presupunem că nu prea-ți face bine mirosul. Ardeiul iute este, se zice, un afrodiziac perfect. Important e să-l mănânci împreună cu ceva uşor, să nu se îngreuneze omul după masă. Să zicem, o salată de roșii cu ardei iute. Merge şi mai pe seară şi face şi bine la pasiune..

Ceva de ronțăit

Se spune că organismul are nevoie de anumite substanţe nutritive pentru a produce hormoni sexuali, precum testosteronul şi estrogenul, iar acestea se găsesc în nuci, arahide, măsline sau avocado, în broccoli sau miere. Prin urmare, din nou la televizor, cu un castronaş plin cu nuci şi arahide. „De ronţăit, să ne liniştim…“

Citește și:

 

Articol preluat din ediția de aprilie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Foto:pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns