Esti aici
Femeia.ro > Familie > Amor cu capul. Ce înseamnă să fii sapiosexuală

Amor cu capul. Ce înseamnă să fii sapiosexuală

Ce înseamnă să fii sapiosexuală? Adică te excită mai degrabă inteligența partenerului decât prăpădiții de feromoni. Pentru că, da, există oameni, mai mult femei decât bărbați, care se activează sexual nu prin mângâieri, ci prin conversații la nivel înalt.

Chestia asta se numește sapiosexualitate (de la „sapiens“, care înseamnă înțelept) și, oricât ți s-ar părea de ciudat, se practică destul de frecvent. Iar sapiosexualii sunt oameni deschiși la minte, zic ei, care preferă mai degrabă experiențele multiple decât amorul statornic. Pentru că, nu-i așa, nu te poate excita la nesfârșit conversația cu unul și același bărbat (asta ca să ne referim la noi, femeile), oricât de citit și destupat la minte ar fi el.

Sexul inteligent

Știu că-ți vine să faci tot felul de glume, dar gândește-te bine, este imposibil să n-ai măcar o prietenă (sau poate chiar tu ai înțelepțit vreodată sexual) care preferă bărbații care-i vorbesc mult și inteligent decât pe cei sexy sau măcar arătoși. Partea proastă cu inteligența asta este că, dacă ești mai slabă de înger, ajungi să fii dependentă de acest fel de erotism. Ba, mai mult, să ajungi să-ți scadă, zi după zi, stima de sine. Poate că îi admiri pe cei pe care ei îi consideră inteligenți doar pentru că simți că tu nu ești așa?

Seducția prin intelect adaugă calitate relației, deoarece inteligența trezește o dorință care este apoi tradusă la nivel fizic. Emma Ribas, sexolog

Creierul pe post de punct G

E puțin forțată asemănarea, dar, spunea psihiatrul Lister Rossel, creierul este principalul organ sexual, principala zonă erotică, chiar înainte de piele și organele specifice. Pentru că, la urma urmei, chiar și instinctele, cât or fi ele de instincte de apărare sau de perpetuare a speciei, se „prelucrează“ tot în creier. Dorința, atracția sexuală trec și ele pe acolo. Așa că de aici la a fi excitate, cum spuneam la început, în prezența unui tip inteligent nu e drum lung. Dar, atenție, sapiosexualitatea nu înseamnă pur și simplu că-ți plac oamenii inteligenți. Înseamnă o discuție elevată ține loc de preludiu și că partenerul poate arăta oricum, poate avea orice sex, totul e să aibă bogăție de sinapse.

De la Platon la Woody Allen

Ideea nu e nouă. E încă de pe vremea „bătrânilor“ Socrate și Platon. Numai că nu avea nume. Numele l-a căpătat abia în 1998, când Woody Allen, în “Celebrity”, a inventat pe loc acest termen.

În timp ce spunea că un bărbat poate face sex cu o femeie atrăgătoare pe o perioadă determinată. Dar poate discuta cu o femeie inteligentă la nesfârșit. Mi-e teamă exagera puțin, dar termenul a prins puțin câte puțin, iar de când cu rețelele de socializare din ce în ce mai multe fete/femei se reclamă sapiosexuale. Poate că bine, poate că așa s-or simți, cert este că amorul cu capul prinde teren. Până și-or da fetele seama că poate ar fi bun și un orgasm cinstit, fără tratate de fizică cuantică și citate din filosofi celebri.

Omul pe care dorinţa îl stăpâneşte şi care e robit plăcerii simte nevoia să-şi facă din iubit izvor de necurmată desfătare. Socrate

5 semne că ești sapiosexuală

Ești impresionată de modestia lui, mai ales când știi că ar avea cu ce se lăuda, dar n-o face;

Cel mai bun preludiu sunt, după părerea ta, glumele spirituale;

Te impresionează poate vorbi deopotrivă despre modă, despre sport sau despre filosofie și o face în cunoștință de cauză, bine informat, excelent argumentat;

Orice întâlnire reușită înseamnă fie o librărie, fie o piesă de teatru, fie o discuție despre ele;

Când îl auzi vorbind, te surprinzi că-ți dorești să faceți sex.

Citește și:

Articol preluat din ediția de iulie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns