Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Ce n-ar trebui sa spui niciodata intr-o relatie de cuplu!

Ce n-ar trebui sa spui niciodata intr-o relatie de cuplu!

cuplu vorbind

Chiar dacă sinceritatea şi comunicarea sunt esenţiale într-o relaţie armonioasă, este important să le cunoşti limitele, să ai grijă ce mesaje îi transmiţi partenerului şi ce cuvinte foloseşti pentru a o face. Altfel, replici aparent nevinovate au efecte nedorite.
Oricât de bine v-aţi înţelege și oricâtă încredere ai avea în discernământul partenerului, nu este cazul să-i spui chiar tot ce-ţi trece prin cap. Iată câteva dintre posibilele tentative de comunicare neinspirate ce l-ar putea îndepărta de tine. Ceea ce cu siguranţă nu vrei să se întâmple!

1. Trebuie să discutăm

De fapt, îl anunţi că dai foarte multă importanţă unor aspecte ce-i sunt necunoscute şi cu care urmează să se confrunte. Puşi într-o asemenea situaţie, majoritatea bărbaţilor au tendinţa de a amâna cât de mult posibil un asemenea moment în care habar n-au ce-i aşteaptă, găsind diverse motive de a se îndepărta de locul în care ar urma să se petreacă şi de persoana care îi solicită.
Concluzia lui. „Cine ştie ce va trebui să ascult… Cu siguranţă e ceva neplăcut, nu voi şti ce să zic, aşa că mai bine îmi găsesc ceva de făcut în altă parte.“ Şi va căuta tot felul de pretexte de a se depărta de tine. Fără să-ţi dai seama, tu i-ai cerut-o.

2. Întotdeauna faci altfel decât ar trebui

Fie că te referi la felul cum s-a îmbrăcat, a spălat vasele sau a dat cu aspiratorul, ce-l sperie nu este neapărat nemulţumirea ta faţă de rezultatele respectivei activităţi – e posibil chiar să-ţi dea dreptate –, ci faptul că ai pronunţat cuvântul „întotdeauna“. În felul acesta, nu doar că ai anulat toate eforturile depuse vreodată, tot ce a făcut cândva pentru tine, pentru voi, ci faptul că ai pus sub semnul îndoielii posibilitatea de a o face vreodată „aşa cum trebuie“, neadmiţând astfel posibilitatea ca ceva să se schimbe în bine pe viitor.
Concluzia lui. „La ce bun să mă mai străduiesc? Ar trebui să încerc să obţin rezultate mai bune cu o altă femeie, pe asta nu am nicio şansă s-o mulţumesc.“ Cea care l-a făcut să gândească astfel eşti chiar tu!

Citește și: Numai mie mi se putea intampla

3. Ţi-am spus că aşa o să se întâmple!

Deşi tu l-ai sfătuit să n-o facă, l-a împrumutat pe vărul lui cu bani, iar acesta întârzie să-i dea înapoi, şi-a angajat prietenul la propria firmă, de unde o multitudine de neplăceri şi inconveniente. De fapt, îi comunici că niciodată nu va învăţa nimic din greşelile pe care le repetă la nesfârşit. Niciun bărbat nu vrea să audă aşa ceva, să recunoască în faţa altora, chiar şi a partenerei de cuplu, că a greşit.
Concluzia lui. „După părerea ei, nimic din ce fac nu e bine, le ştie ea mai bine pe toate. E timpul s-o pun la punct.“ Cum o va face? E mai bine să nu afli.

4. Cu alta lângă tine…

Ar fi ajuns pe mâinile doctorilor, s-ar fi apucat de băut, n-ar fi avut un loc de muncă stabil şi alte asemenea perspective întunecate. De ce l-ai provoca să se imagineze lângă altă femeie? În acest context, e foarte posibil să nu te avantajeze.
Concluzia lui. „Cu altă femeie? Interesant, oare cum ar fi? Ar trebui să încerc.“ Atenţie: năstruşnica idee i-ai sugerat-o chiar tu!

Citește și: Când ar fi mai bine să nu dai replica

5. Dacă aş fi cu altcineva…

Cu un bărbat cu o situaţie materială mai bună, mai arătos sau care să te iubească mai mult. În ce constă greşeala? Pentru orice bărbat, partenera de cuplu este „proprietatea“ lui, de care nimeni nu are voie să se atingă, iar tu tocmai i-ai sugerat că ar putea trece în posesia altcuiva, în loc să-l asiguri că el e cel mai atrăgător bărbat pe care îl cunoşti.
Concluzia lui. „Trebuie să văd pe unde umblă, cine o sună, de ce a început să se îmbrace altfel, cu cine se întâlneşte şi să-l pun la punct pe cel care a îndrăznit să ne tulbure liniştea.“ Fără să se gândească, de fapt, că tu eşti cea care a făcut-o, nimeni altcineva.

6. Uf, mama ta…

Majoritatea bărbaţilor ţin foarte mult la mamele lor. Şi nici unuia nu-i place, chiar dacă a rămas băiatul mamei, să i se spună că se ţine de fusta ei chiar adult fiind. N-o critica, oricât de puțin ţi-ar plăcea atitudinea, firea sau obiceiurile ei. Iar dacă se întâmplă s-o facă fiul ei, nu te grăbi să-i dai dreptate. Mai bine taci. Apoi, oricare ar fi situaţia, nu-i cere niciodată să aleagă între voi două, fiindcă e foarte posibil ca tu să fii cea care pierde. Procedează la fel când e vorba de fraţii sau tatăl lui.
Concluzia lui. „Nu-i place familia mea, nu face parte din ea. E o străină.“ Atenţie, pe tine te are în vedere!

Citește și: Alege, eu sau fotbalul?

7. Nu mă mai iubeşti

Fie că o rosteşti ca afirmaţie, fie ca întrebare, în felul acesta vrei să-i comunici că ai nevoie de atenţia şi grija lui. Că nu te mai simţi la fel de atrăgătoare şi dorită ca altădată şi speri ca el să te contrazică, să te liniştească. Iar el ce face? E nedumerit, doar te apreciază, îşi aminteşte câte a făcut pentru tine tocmai pentru că te iubeşte, chiar dacă nu simte nevoia să ţi-o spună.
Concluzia lui. „Nu observă câte fac pentru ea. La ce bun să mă mai străduiesc? Îmi găsesc eu altceva de făcut.“ Iar asta e foarte posibil ca să nu-ţi fie tocmai pe plac.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.33/21.08.2014
Autor: Olga Sveduneac
Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns