Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Ce poți face după 3, 5, 10, 20, 25+ ani de relație pentru a scăpa de monotonie

Ce poți face după 3, 5, 10, 20, 25+ ani de relație pentru a scăpa de monotonie

Îți mai amintești cum era la începutul relației? Atracția, emoțiile și anticiparea fiecărei întâlniri te făceau să simți fiori de adrenalină în fiecare zi. După un timp, însă, obișnuința și rutina au luat locul entuziasmului și acum vă purtați mai mult ca doi colegi de apartament decât ca doi iubiți.

Este în natura noastră să arătăm mai multă pasiune la începutul relației, care să fie înlocuită apoi de respect și înțelegere reciprocă. Nu este greșit, ba dimpotrivă, acestea lucruri stau la baza oricărui cuplu de lungă durată, însă, dacă tânjești uneori după acele senzații de la început, este momentul să-ți resuscitezi relația. Iată ce poți face când simți că tu și partenerul tău riscați să fiți înghițiți de monotonie:

După 3 ani. Găsiți mai multe momente să plecați în vacanță

Se spune că dragostea durează trei ani, și asta pentru că acesta este primul prag la care un cuplu începe să se confrunte cu instalarea obișnuinței și cu apariția monotoniei. Asta nu trebuie să fie valabil și în cazul vostru. Dacă o escapadă la munte nu mai este suficientă pentru a da un restart relației voastre, o vacanță într-o altă țară vă poate ajuta să vă reconectați. Chiar și când nu aveți suficient timp să plecați o săptămână, un city break de 2-3 zile poate fi ca o gură de aer proaspăt pentru amândoi. Veți aduna experiențe inedite împreună, veți descoperi locuri noi, iar odată cu asta și pasiunea din relația voastră va primi un imbold.

După 5 ani. Faceți un pas înainte în relație

Fiecare cuplu are ritmul lui, însă un studiu din 2008 arată că aceia care s-au logodit după aproape 3 ani de relație și au mai așteptat minimum 1 an și jumătate pentru a face nunta au avut parte de căsnicii fericite și longevive.

Dacă îți lași suficient timp pentru a te ocupa de organizarea ca la carte a evenimentului, nu numai că vei avea o nuntă exact așa cum ți-o dorești, dar nici nu va trebui să plătești sume ridicol de mari pentru închirierea localului. Este drept, însă, că și o nuntă spontană are farmecul ei și va fi o poveste inedită de spus mulți ani de acum încolo. Numai verighetele n-ar trebui luate în grabă. Așa cum am observat pe bijuteriilarosa.ro, acestea merită achiziționate la final de sezon, când prețurile sunt mult mai convenabile. Mai mult, specialiștii în bijuterii explică pe îndelete în acest articol cum ar trebui ele alese, astfel încât să se potrivească perfect cu inelul de logodnă.

Iar când găsești și verigheta perfectă care arată exact cum ți-ai imaginat, mai aveți nevoie doar de familie și de un drum la primărie pentru a vă uni destinele. Timpul petrecut înainte de a lua marea decizie depinde de multe circumstanțe, dar după cinci ani ar trebui să știți deja încotro vă îndreptați.

După 10 ani. Redeveniți afectuoși unul cu celălalt

Atingerea este unul dintre cele mai importante acțiuni care ne ajută să păstrăm conexiunea cu persoana de lângă noi. Numeroase studii au demonstrat că îmbrățișările ajută la secreția oxitocinei, numită și „hormonul iubirii”, care scade tensiunea arterială și reglează pulsul. O îmbrățișare de 20 de secunde reduce efectele nocive ale stresului asupra organismului și luptă eficient împotriva depresiei.

„Când petreceți 10 minute în pat unul în brațele celuilalt, veți avea o conexiune mai puternică, dar și mai multă încredere. Scopul nu este să ajungeți să faceți sex, ci să lucrați asupra aceastei conexiuni emoționale”, spune psihologul Jan Hoistad.

Petreci foarte mult timp încercând să citești gândurile partenerului tău? Această problemă este o sursă de frustrare și ranchiună față de persoana iubită în multe cupluri care sunt împreună de mult timp. Dacă te deschizi tu și ești sinceră față de partener, explicându-i că ai nevoie să stați mai mult de vorbă, situația s-ar putea rezolva mult mai simplu. Nu toate discuțiile trebuie să fie serioase și nu e nevoie să vorbiți constant despre relația voastră, dar câteva glume al căror sens doar voi să-l înțelegeți vă vor apropia mai mult ca oricând.

După 20 de ani. Formați o echipă, dar nu vă pierdeți identitatea în relație

Una dintre marile probleme cu care se confruntă cuplurile la acest prag este că mulți simt că și-au pierdut identitatea în afara relației sau a căsniciei. De aceea, este important să aveți și hobby-uri sau proiecte pe cont propriu. Acel sentiment de împlinire pe care îl găsești când muncești pentru un scop se va răsfrânge în mod pozitiv și asupra relației voastre. Independența este atrăgătoare și va fi o plăcere să vă povestiți unul altuia cum v-a mers ziua și ce succese ați avut.

După 25 de ani. Redescoperiți-vă pasiunile din tinerețe

După 25 de ani, orice căsnicie de succes se transformă într-un parteneriat în care ambii au încredere deplină unul în celălalt. Cele mai multe cupluri își văd copiii plecați la facultate și se confruntă cu „sindromul cuibului gol”, adică o perioadă de tranziție în care cei doi soți au senzația că locuința lor e goală și că le lipsește în permanență ceva.

Însă această perioadă poate fi ocazia perfectă pentru a vă regăsi și a vă reaminti de tinerețe. Puteți redescoperi lucrurile care vă făceau plăcere, micile tabieturi la care ați renunțat după ce au venit pe lume copiii și să vă faceți timp din nou unul pentru celălalt. 25 de ani de căsnicie merită sărbătoriți alături de cei dragi și, mai ales, merită încununați de o pereche de verighete aniversare. Așa cum sugerează specialiștii, ar trebui să alegeți verighetele aniversare în funcție de inelul de logodnă și de verighetele existente ca totul să arate armonios.

Nu există o rețetă a relației perfecte, dar micile gesturi față de persoana iubită, prin care să îi arăți cât de mult contează pentru tine, vor menține legătura dintre voi la fel de surprinzătoare ca la început. Iar dacă identifici punctele voastre forte și încerci să construiești mai departe folosindu-le ca piloni ai legăturii dintre voi, vei avea un partener fericit și o relație la fel de pasională și plină de momente emoționante ca la început.

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: goodluz

Comments

comments

Lasă un răspuns