Esti aici
Femeia.ro > Familie > Cele 6 etape ale dragostei

Cele 6 etape ale dragostei

Când doi oameni sunt îndrăgostiţi, sentimentele dintre ei variază de la o perioadă la alta, treptat în diferite etape care corespund cu emoţii specifice pentru fiecare etapă în parte. Unele cupluri se opresc la jumătatea drumului, altele parcurg toate aceste etape şi reuşeşc să formeze cupluri care durează o viaţă.

1. Orbirea

Cele mai multe cupluri au tendinţa de a începe relaţia cu faza de pasiune. Pentru unii există senzaţia de dragoste la prima vedere, pentru alţii se pleacă de la simpatie. prima fază implică obligatoriu atracţia fizica, deseori mai puternică decât orice conectare emoţională. Multe cupluri au tendinţa de a confunda pasiune fizică cu dragostea în această etapă.

2. Pasiunea extremă pentru fiecare altul

A doua etapă din ciclul unei relaţii îi implică pe ambii parteneri, aceştia fiind extrem de acaparaţi unul de altul atât fizic cât şi emoţional. Aceasta este faza când cuplurile evaluează compatibilitatea reciprocă.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2015/01/23/etape-dragostei-2.jpg3. Iubirea romantică

Odată ce partenerii îşi mărturisec dragostea reciprocă începe iubirea romantică. Acesta este momentul în care nu se mai pot vedea decât unul pe altul. Viziunea lor asupra lumii este filtrată prin partenerul lor. Este o perioadă de optimism, visare care implica intimitate fizică şi o legătură emoţională profundă.


4. Etapa de verificare

Etapa de verificare este etapa următoare şi este momentul în care cuplurile îţi testează limitele. Este perioada în care apar îndoielile şi suspiciune ale unuia faţă de altul. Etapa de verificare este primul moment crucial al unui cuplu, multe rupându-se în acest moment. pe de ală parte este şi etapa în care apar primele confirmări şi cei doi pot să concluzioneze că sunt făcuţi unul pentru celălalt.

5. Etapa de angajament

În cazul în care cuplurile reuşesc să treacă de etapa de verificare, ele intră în faza de angajament în care acestea decid să fie unul cu altul pe termen lung. Este etapa în care un cuplu este suficient de stabil şi consolidat pentru a trece la etapa următoare şi a angaja discuţii despre căsătorie. Etapa de angajament implică planuri comune, obiective în doi. Una din caracteristicile pe care le are etapa de angajament este aceea că cei doi îşi accepta limitele şi au învăţat să trăiască ămpreună în ciuda diferenţelor dintre ei.

6. Căsătoria

Căsătoria este etapa finală din ciclul de relaţie în care cuplurile îşi asume responsabilităţi repiproce pe durată nedeterminată unul faţă de altul şi sunt capabili să-şi asume aceste obligaţii legal. Ei se mişcă în mod oficial unul în numele celuilalt şi sunt capabili să îşi asume responsabilităţile unei familii.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos

Comments

comments

Lasă un răspuns