Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Cele mai eficiente 3 metode de contraceptie

Cele mai eficiente 3 metode de contraceptie

Metodele contraceptive sunt folosite de femeile care nu îşi doresc o sarcină. Cu toate acestea, nu orice metodă contraceptivă poate fi administrată oricui iar unele dintre ele necesită o consultaţie ginecologică detaliată înainte. În continuare vor vorbi despre cele mai eficiente metode contraceptive ca şi procentaj al siguranţei pe care îl oferă. 

Prezervativulhttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/09/28/cele-eficiente-3-metode-contraceptie-2.jpg

Este cea mai uşoară metodă contraceptivă nu numai pentru că este foarte sigură, ci şi datorită faptului că nu ai nevoie de consult medical pentru a-l folosi. Prezervativele se găsesc în majoritatea magazinelor şi în farmacii unde o gamă mai largă de produse este în general disponibilă. Deci avem atuul uşurinţei în cumpărare. Diversitatea mărimilor şi texturilor fac ca această metodă contraceptivă să fie una chiar foarte plăcută deoarece se poate opta pentru prezervative cu striaţii sau cu stratul de latex foarte subţire. Pentru a garanta eficienţa acestei metode contraceptive, este important ca prezervativul să fie scos din ambala şi aplicat cu  mare grijă. Ambalajul trebuie mereu rup cu mână în zona marcată, fără a folosi dinţii sau alte obiecte ascuţite. El se aplică de la varf spre bază, cu mare grijă pentru a nu-l forţa. De asemenea, trebuie avută mare grijă la unghii deoarece prezervativul se poate înţepa şi orice gaură îi distruge complet eficienţa. În plus, preyervativele te apără şi de bolile cu transmitere sexuală!

Anticoncepţionalele

Ele reprezintă metoda contraceptivă preferată de femei din foarte multe motive. În primul rând, pilulele anticoncepţionale sunt foarte accesibile din punct de vedere al preţului, unele putând costa chiar şi numai 18 RON. În al doilea rând, ele reglează ciclul menstrual care apare mereu în cele 7 zile de pauză de la administrarea pilulelor. Ele oferă femeii siguranţa administrării acestor pilule, având control asupra situaţiei. Dar pilulele anticonceţionale nu pot fi luate după ureche sau la recomandarea prietenei. Fiecare femeie are nevoie de un control medical înainte de a le lua. De asemenea, anticoncepţionalele nu te protejează de bolile cu transmitere sexuală. Pentru a te bucura de un maxim de protecţie, pilulele contraceptive trebuie administrate la aceeaşi oră, în aceeaşi zi. Poţi seta alarma dacă este nevoie. Omiterea unei pastile presupune luarea ei atunci când îţi aminteşti iar dacă au trecut 12 ore de la ora când ea trebuia administrată, foloseşte timp de 7 zile o metodă adiţională de contracepţie până când acestea vor fi din nou eficiente.

Diafragma

Are forma unei cupe foarte flexibile care se inserează în vagin pentru a acoperi cervixul. Practic, rolul diafragmei este de a bloca trecerea spermei până la ovul. Trebuie să ţii cont de faptul că diafragma se foloseşte împreună cu o cremă specială pentru a avea maxim de eficienţă. Şi pentru că tot discutăm despre eficienţă, trebuie să ştii că numai o diafragmă folosită corect poate preveni o sarcină. Atunci când femeile folosesc diafragma aşa cum trebuie, doar 6 din 100 de femei rămân însărcinate anual. Dacă este folosită incorect, cifra creşte până la 12.

 

Comments

comments

One thought on “Cele mai eficiente 3 metode de contraceptie

Lasă un răspuns