Esti aici
Femeia.ro > Familie > Există punctul G?

Există punctul G?

În 1950, medicul Ernest Gräfenberg vorbea pentru prima dată de acest misterios punct G al femeilor, o zonă erogenă de o extremă sensibilitate, care, stimulată, duce la o mare excitare, la plăcerea maximă.

Mult timp s-a crezut că punctul ăsta e doar un mit. În anii ’80, sexologul Ernst Grafenberg, de unde și numele punctului fantastic, a stabilit că se află undeva pe peretele vaginal, nu în același loc la toate femeile, nu în același fel sensibil la toate femeile.

Cum e punctul punct

Nu chiar punct, dar nici mare nu e. Fizic, e un țesut ca un burete, de forma unui bob de fasole, situat, cum spuneam, undeva la intrarea în vagin, pe peretele superior. Este compus din țesut erectil și, când este stimulat, se ridică. La pipăit (în timpul preludiului, vreau să spun), se simte mai tare decât restul țesutului. Și aici am a vă spune, doamnelor sărite de 30 de ani, că sunteți mai avantajate. Din pricina estrogenului mai scăzut, pereții vaginului sunt mai subțiri, prin urmare, punctul G poate fi găsit mai repede și stimulat mai eficient. În sfârșit, putem înțelege de ce femeile mature simt mai acut și mai plăcut amorul.

Plăcere sau ba

Ei bine, da. Pe cât de celebru este, pe atât de mofturos este acest punct. În timp ce cele mai multe femei explodează din punct de vedere sexual când punctul cu pricina este stimulat, îndeajuns de multe nu simt nicio plăcere, ba, mai mult, simt un disconfort, preferând stimularea altor zone erogene. De aceea, au existat mulți sexologi care au spus că nici măcar nu există.

În apropierea punctului G mai există, în principiu, un punct numit A, care, stimulat cum trebuie, asigură un orgasm intens și imediat.

Dacă până acum câțiva ani se credea că doar unele femei pot avea orgasm multiplu, este deja dovedit acum că toate femeile sunt capabile de așa ceva. Mai ales odată cu înaintarea lor în vârstă!

O mână de ajutor

presupunem că iubitul tău de acum nu a reușit să te facă uiți de tine asemenea fostului tău iubit. Este o problemă de mângâieri, nu? Dacă tot știi ce și cum, nu ezita să-i dai o mână de ajutor.

Fără fii prea brutală însă. Dacă-i dai detalii precise, ca și cum v-ați pregăti să montați un dulap sau să găsiți un oraș pe hartă, s-ar putea omului să-i piară cheful. Prin urmare, ia-l cu binișorul. Ca din întâmplare, direcţionează-i mângâierile spre locul cu pricina. Ajută-l să găsească şi intensitatea potrivită, pentru că asta are mare importantă. Dacă situaţia se complică şi omul e prea prins că înţeleagă apropoul, iar tu, cam nerăbdătoare să aștepți să găsească singur locul, ia-i mâna şi ba îndepărtându-te, ba apropiindu-te, într-un voluptuos joc de-a „rece-cald-fierbinte“, adu-l la locul cu pricina. De-aici se va descurca singur, fii sigură o va face.

Găsiți-l împreună

Educația, bat-o vina, are scăpări. Încă prea tradiționalistă când erai tu adolescentă. Așa că unul din precepte a fost că nu se cade să vorbeşti în gura mare cu partenerul despre „lucrurile“ astea, aşa că, da, ești femeie la casa ta, cu bărbat pe care-l iubești şi încă nu ştii exact nici dacă ai avut orgasm, nici dacă ai vreun punct G. Ce-i de făcut? Pe… încercate. Se ştie, şi asta e stabilit ştiinţific, că punctele erogene se află, la femei, în tot felul de locuri: pe gât, pe sâni, în spatele genunchilor, între pubis şi ombilic, în spatele lobului urechii şi, da, în anume zone ale vaginului. E bine să le încercaţi pe toate, ba chiar şi combinaţii. Pentru că s-ar putea ca punctul tău G, dacă e să-l tratăm ca pe un simbol și nu ca pe zona fizică stabilită deja, să fie o combinaţie de două zone erogene. Una peste alta, toate, chiar şi tatonările astea, trebuie făcute cu delicateţe şi duioşie.

Alte ajutoare

@ Relaxare, naturalețe, dorință. Dacă te crispezi, se va crispa și el. Fără gesturi false însă, nu încerca să fii altfel doar că pari mai seducătoare.

@ Lasă-te sărutată şi mângâiată, fii voluptuoasă cu măsură şi pătimaşă cât să-l subjugi, nu să-l domini.

@ Nu trata micile lui stângăcii drept nepricepere; este – bucură-te – emoția dragostei, de fapt, cu alte cuvinte, este stângaci pentru că te iubește prea mult.

@ Nu e nevoie de afrodiziace sau cine știe ce jucării sexuale, dar e nevoie de o minte deschisă, așa că uită de prejudecățile de la mama de-acasă și gândește-te doar că el e alesul.

@ O lumânare aprinsă va ajuta să fiți mai relaxați, mai pătimași, mai frumoși. Așa că folosește-te de ele, mai ales dacă sunt și ușor aromate.

Citește și:

Sex: deloc sau prea mult?

Graba strică treaba

Afrodiziace naturale

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.12/26.03.2015

Autor: Irina Tudor Dumitrescu

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns