
Când satisfacția bărbatului vine prea devreme, plăcerea femeii nu mai apare deloc. Se întâmplă când el suferă de cea mai frecventă tulburare sexuală întâlnită în rândurile sexului tare, ejacularea precoce.
Ce este ea și de ce-și bagă nasul în orgasmul altora? Conform cărții, ejacularea precoce este o disfuncţie masculină caracterizată prin ejaculare care se produce (aproape) întotdeauna înainte ori aproximativ într-un minut de la penetraţia intravaginală şi incapacitatea de a întârzia ejacularea la (aproape) toate penetraţiile vaginale. Pe scurt, el, bărbatul dornic de sex, ajunge la satisfacție înainte ca ea, femeia în așteptarea orgasmului, să simtă vreo plăcere. Un fel de veni, vidi, vici care se lasă cu dureri de cap și nervi.
Ejaculare nu înseamnă orgasm
Una-i una și alta-i alta, chiar dacă percepția comună este că pentru un bărbat a ejacula înseamnă a ajunge pe culmile plăcerii. În fapt, ejacularea este doar metoda prin care este transportat lichidul spermatic, conform programării genetice care pune semnul egal între act sexual și perpetuarea speciei. Și nu are nevoie neapărat de orgasm, chiar dacă în mod obișnuit însoțește orgasmul. Poate apărea la bărbații care au avut o perioadă mai mare de abstinență, la tinerii care abia își încep viața sexuală și nu au învățat să-și controleze reacțiile sau chiar la bărbați cu experiență, în prezența unei partenere senzuale pe care și-au dorit-o intens.
Să fie bine pentru toți
Bărbatul e programat genetic să procreeze, așa că, dacă ar fi numai după instinct, cum e la animale, toți ar ejacula precoce. Mă rog, în ipoteza dată, nu s-ar numi precoce. Dar actul sexual la oameni presupune satisfacție, plăcere, orgasm, nu întâmplător se spune că în timpul unei partide reușite de sex uiți de tine. Iar ejacularea prematură nu este altceva decât ratarea acelei plăceri extatice în care uiți de tot și de toate. Prin urmare, nu face decât să ducă la frustrare sexuală, mai ales pentru femeie. Dar și pentru bărbatul care se simte incapabil să ofere ce-și dorește partenera.
Motive ascunse
Poate fi rezultatul unei, hai să-i spunem așa, nestăpâniri. Ori al anxietății care ascunde un eșec din tinerețe. Sau omul s-a îndrăgostit de altcineva și, pentru că nu o poate avea pe acea femeie, ajunge să se descarce (ca vântul și ca gândul) în relația cu… oficiala. Una peste alta, motivele sunt de natură psihică, nicidecum fiziologică.
Se poate rezolva?
Ce nu se poate rezolva pe lumea asta? Mai ales când e vorba de iubire. Ei bine, una dintre cele mai la îndemână metode este un preludiu cât mai lung, pe care mulți bărbați îl desconsideră, dar care ajută femeia să ajungă acolo unde-și dorește fără să bage de seamă că el e iute la amor. Un preludiu lung înseamnă că și femeia ajunge la o excitație maximă în momentul în care el penetrează. Iar atunci ejacularea prematură pare de-a dreptul naturală.
Tehnici de folos
În Kama Sutra, cel mai cunoscut manual de amor din lume, ejacularea precoce este tratată cu atenție. Tehnicile indiene sunt destul de complicate și necesită, dacă nu un anume stil de viață, o flexibilitate ieșită din comun. De aceea, să ne rezumăm la metode mai europene și, până la urmă, la fel de folositoare. Conform psychologies.ro, educarea ejaculării, chiar de către domnii afectați, se face în patru pași:
- Primul pas: începerea actului sexual printr-o stimulare a penisului, pe care o vei continua până aproape de ejaculare, dar fără punctul final.
- Al doilea pas: presează glandul penisului în regiunea vârfului, ţine-l presat timp de câteva secunde până ce senzaţia de ejaculare va trece.
- Al treilea pas: după ce aplici această presiune asupra glandului, aşteaptă aproximativ 30 de secunde şi reia ciclul. O să remarci o reducere a erecţiei în urmă presării glandului. Dar, pe măsură ce vei relua stimularea penisului, vei obţine din nou erecţia scontată în timp mai scurt.
- Al patrulea pas: când simţi că se apropie ejacularea, repetă presiunea la nivelul penisului. Prin repetarea acestui ciclu, de stimulare şi apoi de calmare a excitaţiei, reuşeşti să obţii un contact sexual de o mai lungă durată, prin evitarea ejaculării.
E ca la alergii
Se știe că alergia la un anumit aliment apare frecvent tocmai în regiunile în care acel produs este folosit mai des. La fel se întâmplă cu ejacularea precoce. În zonele în care sexualitatea este ridicată deja la rang de artă, precum India și Japonia, incidența ejaculării premature este mult mai mare decât în cele în care actul sexual este privit mai degrabă ca necesitatea
de a face copii, cum este în Peninsula Arabă.
Citește și:
Articol preluat din ediția de martie 2016 a revistei Femeia.
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Foto: Guliver/Thinkstock