Esti aici
Femeia.ro > Familie > Metodele contraceptive cu regim extins de administrare, o soluție pentru femeile moderne

Metodele contraceptive cu regim extins de administrare, o soluție pentru femeile moderne

Date publicate în anul 2012 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că România are cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de naşteri. Totodată, România înregistrează şi cea mai mare rată a mortalității materne: 27 decese la 100.000 de nașteri. În ceea ce privește rata sarcinilor în rândul adolescentelor, într-un studiu realizat de Institutul Național de Statistică în perioada ianuarie 2012 – martie 2013, se arată că, pe segmentul de vârstă cuprinsă între 15-19 ani, au fost înregistrate 12.073 de gravide, dintre care 7.547 au ales să întrerupă sarcina.

Educația sexuală și contraceptivă începând cu vârste fragede, conștientizarea tuturor metodelor contraceptive și recomandarea personalizată a acestora de către medicul specialist reprezintă soluțiile propuse de către medicii ginecologi pentru a reduce semnificativ rata avorturilor în România, pentru a asigura o viață sănătoasă și a îmbunătăți starea de bine a femeilor.

Noi contraceptive

În acest context, medicii ginecologi au prezentat și ultima metodă contraceptivă omologată, contracepția orală în regim extins de administrare, 91 de zile. În aceste condiții, femeia va avea 4 menstruații pe an, fiindu-i mai puțin afectată viața sexuală, socială și activă.

În ceea ce privește reacțiile adverse sunt la același nivel cu anticoncepționalele lunare.

Iar femeile care doresc să rămână însărcinate după o contracepție de lungă durată, o pot face la trei luni de la oprirea administrării contraceptivelor.

Medicii ginecologi recomandă fiecărei femei un consult ginecologic pentru tratamente contraceptive personalizate/individualizate.

Comments

comments

Lasă un răspuns