Esti aici
Femeia.ro > Familie > Prima intalnire la a doua tinerete

Prima intalnire la a doua tinerete

Dacă ai aduna un grup de oameni de ambele sexe şi vârste cât mai diferite şi le-ai cere să deseneze o „primă întâlnire“, ai observa că subiecţii din majoritatea tablourilor sunt tineri. De parcă o astfel de situaţie (prima întâlnire) poate avea loc numai în anii de plină putere dintre adolescenţă şi vârsta mijlocie. De ce nu le dă nimeni o şansă (şi o vorbă de încurajare) doamnelor peste 45-50 de ani ca să-şi găsească jumătatea? Lucrurile nu sunt deloc mai complicate decât în cazul primelor întâlniri. Din contră, ai parte de a doua şansă la fericire, pe care poţi s-o fructifici din plin, beneficiind de experienţa acumulată. Cu alte cuvinte, ai obţinut arma pe care ţi-ai dorit-o toată viaţa: „mintea cea de pe urmă“.

Cu paşi mici spre marea fericire

La vârsta asta (care nu este înaintată, e doar plină de înţelepciune), le-ai văzut şi le-ai trăit pe toate, ce să te mai sperie în dragoste? Dacă în tinereţe nu stăteai pe gânduri, iar spontaneitatea cântărea greu în procesul tău decizio-nal, acum întorci orice pe toate părţile înainte de a lua o hotărâre. „La a doua tinereţe, ai deja o istorie relaţională, ai acumulat un bagaj de experienţe prin prisma cărora procesezi ce se întâmplă acum“, spune psihologul Lorena Luchian. Asta e însă o armă cu două tăişuri: te ajută să te hotărăşti mai repede, dar te face să ratezi multe oportunităţi din cauză că nu vrei să-ţi foloseşti filtrele într-un mod mai maleabil. Iată câţiva paşi care te vor ajuta să parcurgi în siguranţă acest capitol pe care-l credeai încheiat cu mult timp în urmă!

Hotărăşte-te că asta vrei! Odată stabilit acest aspect, parcă şi astrele se aliniază ca să te ajute. Serios acum, decizia în sine de a sonda piaţa relaţiilor sentimentale este una foarte importantă şi dificil de luat de o femeie la vârsta a doua, care pune mult preţ pe gura lumii şi mai ales a rudelor. O hotărâre în care crezi este lesne de argumentat în faţa celorlalţi (dacă tot mai simţi nevoia asta) şi e mult mai uşor de dus la îndeplinire. Numai tu poţi transforma posibilitatea în realitate!

Ieşi din zona de confort! Tabieturile şi automatismele îţi guvernează viaţa, iar cu ajutorul lor ţi-ai creat aşa-numita zonă de confort în care deţii controlul asupra a tot ce se întâmplă. Ca să experimentezi lucruri noi, trebuie să-ţi dai voie să părăseşti acel perimetru securizat pe care l-ai construit. Tradus în termeni de „primă întâlnire“: acceptă să te vezi cu un bărbat care nu poartă culoarea de păr, pantofii sau maşina „care trebuie“. Sau cu altul care te duce în locuri mai puţin convenţionale pentru tine. Nu e prea târziu să trăieşti aventura!

Ai încredere în tine! În experienţa pe care ai acumulat-o, în personalitatea modelată de-a lungul vieţii, în tot ce reprezinţi. „O femeie aflată la a doua tinereţe se cunoaşte mai bine, este mai realistă, iar prin prisma experienţei şi maturizării, observă mult mai uşor minusurile şi plusurile. Mergi cu inima deschisă la prima întâlnire, ai încredere în tine şi fii tu însăţi“, te sfătuieşte psihologul. Cât despre părerea pe care o ai despre felul în care arăţi acum, spune-ţi aşa: „El mă vede pentru prima dată, nu are cu ce compara. Şi apoi am multe de oferit!“

Comunică-i ce-ţi doreşti! Alt lucru foarte bun pe care trecerea anilor îl aduce cu sine este puterea de a vorbi pe şleau. Serios, acum ştii că nu e ultimul bărbat pe care-l vei întâlni, nu are rost să-l menajezi de frică să n-o ia la sănătoasa. Spune-i clar ce-ţi doreşti de la el, de la relaţie, de la viaţa ta din acel punct încolo. Dacă îi convine, el e alesul. Altfel, mai caută! Să tot mergi la prime întâlniri e mai amuzant decât să te blochezi într-o relaţie forţată.

Caută până ce găseşti! Nu te demoraliza la primul eşec. Nici măcar nu poate fi numit aşa, este vorba de o clasică situaţie de nepotrivire. Psihologul te sfătuieşte să mergi la câte întâlniri va fi nevoie până ce vei găsi persoana cu care să rezonezi. Şi nu căuta cu încrâncenare, ci cu inima şi mintea deschise, care să te ajute să trăieşti clipa. „Este în regulă să ai aventuri de-o noapte dacă asta este ce-ţi doreşti. Important e să ştii ce te face fericită.“ Oi fi tu la vârsta a doua, dar ce-i rău în a pune, din când în când, amuzamentul pe primul loc?

55% din femeile peste 40 de ani au declarat că au mai multă încredere în aspectul lor fizic decât la 30 de ani. (studiu făcut de o companie alimentară americană pe 2.000 de femei cu vârste între 40 şi 65 de ani)

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

One thought on “Prima intalnire la a doua tinerete

Lasă un răspuns