Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Școala de gheișe

Școala de gheișe

Mulți consideră că gheişa este analogul japonez al curtezanelor franceze. Foarte puţini ştiu însă că acest cuvânt înseamnă, de fapt, „om de artă“. O astfel de femeie îi poate dărui unui bărbat mult mai mult decât simple plăceri sexuale.

Frumoase, enigmatice, rafinate. Oameni dintre cei mai influenţi ai lumii plătesc sume incredibile pentru plăcerea de a petrece câteva ore în compania unei gheişe. Puţini ştiu însă că primii reprezentanţi ai acestei meserii în Japonia au fost… bărbaţi. Ei îndeplineau un rol de „amfitrion“ la petreceri, îi distrau pe musafiri dansând, cântând la diverse instrumente muzicale, recitând ver­suri. La început, acestea erau obligaţiile profesionale ale gheişelor. Mai târziu, şi femeile s-au inițiat în această artă – au învăţat regulile dansu­lui tradiţional japonez, ale cântecului, ale interpretării la instrumente muzicale. De asemenea, au învăţat să poarte corect chimonoul, să oficieze ceremonia ceaiului, să poarte cu măies­trie o discuţie etc. Fiecare gheişă are secretele sale în ceea ce priveşte arta seducţiei. Dar există şi reguli generale, comune tuturor reprezentantelor acestei profesii, pentru a capta atenția, a fermeca, a seduce un bărbat, iar, uneori, pentru a-l și păstra. Poate ar merita să le învățăm și noi, ce ziceți?

Plăcerea fiecărei clipe

O gheişă învaţă un stil aparte în ceea ce priveşte modul de a cuceri un bărbat – cu ajutorul sincerităţii şi al naturaleţei. În Japonia se ştie că forţa femeii constă în blândeţea, graţia şi stilul ei enigmatic. Mai mult, una dintre principalele calităţi ale unei gheişe adevărate constă în faptul că ştie să se bucure de fiecare clipă a vieţii, să vadă în toate latura pozitivă.

Cartea de vizită

Principala calitate a unei gheişe este știința de a vorbi – corect, plăcut. Fraze curgătoare, voce caldă şi, cel mai important, cuvântul potrivit spus la momentul potrivit – toate aceste lucruri îi cuceresc pe bărbaţi. Timbrul vocii poate deveni o carte de vizită pentru cea mai seducătoare dintre femei. S-a împământenit părerea că bărbaţii se simt atrași, înainte de toate, de ceea ce văd. Deși nu e deloc aşa – reprezentanţii se­xului tare se lasă seduși și de ceea ce aud, de cuvinte. Subliniază-i în discuţii forța, curajul, şi el îți va aduce luna de pe cer. Spune-i mai des că este unic şi în felul acesta vei căpăta cel mai devotat tovarăş de viaţă. Dacă bărbatului îi place să-şi petreacă seara în faţa televizorului, butonând telecomanda în tăcere, nu e cazul să iei această atitudine drept indiferenţă faţă de tine.

E doar un mod de relaxare caracteristic multor bărbați. Învață să-ți dai seama când e cazul să taci. Dacă îți vei însuşi această artă, îți vei înţelege mai bine partenerul, iar el îți va răspunde în acelaşi mod. Mai mult, încearcă să devii o interlocutoare interesantă pentru el. Bărbaţii se plictisesc dacă simt că vorbesc singuri. Primele minute de discurs îi măgulesc orgoliul, însă curând, dacă nu au un partener de discuţie interesant, ei pierd orice interes pentru un asemenea dialog. Îmbogățește-ți cunoștințele, află ce-i place partenerului tău. Dar să nu uiți că, după o dezbatere intelectuală de înaltă clasă, e obligatoriu să-l lași pe el să „câștige“. În felul acesta, el te va considera un oponent puternic, iar dacă vei ști să te retragi la timp, îi vei sublinia în mod elegant inteligenţa. Nu e bine să te contrazici cu înverșunare cu el, încercând să-ți demonstrezi superioritatea. În mod cert, el nu va aprecia acest lucru și nu vei câștiga nimic. În schimb, înţelepciunea ta feminină va fi răs­plătită din plin prin atenţia şi tandrețea lui.

Fără cusur

Chiar dacă nu vei purta neapărat un chimono, poți învăţa de la gheişe arta mișcării și a îngrijirii corpului. Pielea netedă, catifelată, fără cusur este rezultatul unei munci îndelungate. Dimineaţa, gheişele îşi făceau măşti din plante medicinale, tărâţe de orez şi uleiuri aromatice. Înainte de a ieşi în lume, era obligatoriu un machiaj complicat. Mâinile lor arătau întotdeauna impecabil, mersul – lipsit de grabă, mişcările – elegante, armonioase, seducătoare.

Drumul spre inima bărbatului

Amintește-ți celebra frază: calea spre inima bărbatului trece prin stomac. În tradiţia japoneză, s-ar fi spus altfel: drumul spre inima bărbatului trece prin ritualul ceaiului. În Ţara Soarelui-Răsare, există un ritual aparte pentru băutul ceaiului. Acesta implică o întreagă filozofie. Sigur că nu e nevoie să-ți însuşești toată această ceremonie pentru a-i face plăcere iubitului! Poate nici nu-i place ceaiul. Dar nu e niciun secret faptul că mulți bărbaţi sunt încântați să privească o femeie care găteşte şi chiar consideră acest lucru foarte sexy. Aşadar, permite-i partenerului tău să te urmărească în timp ce prepari o mâncare pe care el o consideră delicioasă. Lasă-l să vadă cât suflet pui în ceea ce faci!

Să dansăm! 

Dansul a avut şi va avea întotdeauna o forţă de atracţie pentru bărbaţi. Așa că dansează pentru iubitul tău! Scuze de genul „nu mă pricep“ sau „nu am un corp de dansatoare“ nu se acceptă. Corpul feminin este oricum atrăgător pentru el, iar lumina difuză îți va completa farmecul. Nu există femei urâte! Mai mult, dacă dansezi pentru el, poţi fi convinsă că în ochii lui vei fi o adevărată gheișă plină de surprize și mister. Trebuie să ştii că orice femeie stăpâneşte instinctiv arta mişcărilor graţioase. Nu trebuie decât să improvizezi.

Totul e sub control!

Unul din principalele secrete profesionale ale unei gheişe este talentul de a observa, de a simţi oamenii, de a dovedi respect și considerație față de alţii, dar și față de propria persoană. Fii ama­bilă și atentă cu partenerul. Chiar şi în situaţiile dificile, străduiește-te să-ți controlezi reacțiile. E mult mai bine să plângi pe umărul iubitului, decât să fii pornită împotriva lumii întregi în prezenţa lui. Dintre principiile unei gheişe adevărate fac parte autodisciplina şi autocontrolul. Forţa ei constă în îmbinarea feminităţii cu demnitatea lăuntrică. Tradiţiile şi deprinderile unei adevărate gheişe reprezintă un adevărat codex de reguli de seducţie. Fără a conștientiza acest lucru, primele gheişe puneau accentul pe instinctele fireşti ale unui bărbat. Şi nu dădeau greş! E foarte important să înveţi să folosești corect calităţile tale cu adevărat feminine, şi­atunci fericirea cuplului tău va fi garantată.

Cu zâmbetul pe buze

Gheişele i-au fascinat nu doar pe japonezi, ci și pe europeni, pe americani. Celebra gheișă Kiharu Nakamura, care din 1956 a locuit în Statele Unite, a sedus cu farmecele ei politicieni și oameni de afaceri, l-a vrăjit pe celebrul și imprevizibilul Charlie Chaplin, l-a impresionat și i-a fost muză marelui Jean Cocteau când a scris poemul „Geisha“, în ciuda faptului că preferințele lui amoroase erau cu totul altele. „Orice bărbat visează să aibă o asemenea perlă“, spunea el deseori.

După terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, mulţi ofiţeri americani au cunoscut gheişe, iar unii chiar s-au căsătorit cu ele. Unul dintre aceștia le mărturisea jurnaliştilor: „Pe gheişe le caracterizează capacitatea uimitoare de a se bucura de viaţă, de a adormi şi de a se trezi cu zâmbetul pe buze, de a se bucura de orice. La început, lucrul acesta te surprinde, dar apoi te acaparează. Să ai o asemenea femeie alături de tine este o adevărată sărbătoare pentru trup şi suflet.“

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.29/27.08.2017
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Sursa foto: 123rf

Comments

comments

One thought on “Școala de gheișe

Lasă un răspuns