Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > 10 dusmani ai cuplului

10 dusmani ai cuplului

10 dusmani ai cuplului. O lista scurta cu cele mai mari tradari intr-un cuplu, care duc inevitabil la rani adanci, uenle imposibil de vindecat!

1. Minciuna sau tradarea

Minciuna, tradarea si incapacitatea de a te tine de cuvant sunt incalcari ale increderii care la un moment dat vor distruge relatia, deoarece partenerii nu vor mai simti nicio motivatie de a ramane impreuna.

2. Puterea de decizie

Cand unul dintre iubiti ia toate deciziile referitoare la activitatile de cuplu (treburi casnice, prieteni, bani, concediu), relatia se poate destabiliza putin, deoarece nu exista un echilibru de putere.

3. Prejudecatile

Ideile de genul „barbatilor le place mai mult sexul decat femeilor” sau „barbatii fac mai multi bani decat femeile” duc de asemenea la anularea sau la imposibilitatea instaurarii unui echilibru de putere intr-o relatie. Daca unul dintre parteneri crede in aceste stereotipuri, se creeaza asteptari nerealiste si, de aici, sanse mai mari pentru ca relatia sa esueze.

4. Izolarea

Se intampla uneori ca partenerii sa se izoleze de prieteni si de familie, mai cu seama atunci cand relatia este la inceput. O iubire bazata pe teama si pe nesiguranta nu poate sa fie stabila si genereaza si alte probleme, care pot duce la esecul relatiei.

5. „Nu stiu ce vreau”

Daca unuia sau ambilor parteneri nu le este clar ce interese au, ce dorinte, planuri, scopuri, valori, comportament sexual, devine greu ca relatia sa fie „sanatoasa”. Cunoasterea acestor lucuri ii ajuta pe iubiti sa-si comunice unul altuia cine sunt si ce-si doresc.

6. Nesiguranta si neincrederea in fortele proprii

Unul dintre parteneri poate avea sentimentul ca nu merita sa fie iubit. Aceasta nesiguranta poate duce la posesivitate si dependenta. Construirea increderii in sine si a aprecierii proprii reprezinta cheia pentru o relatie implinita.

7. Gelozia exagerata

Gelozia este una dintre cele mai frecvente cauze care duce la esecul relatiilor. In cazuri extreme, ea poate duce la violente si abuzuri.

8. Comunicarea ineficienta

Daca cei doi parteneri nu stiu cum sa-si impartaseasca gandurile, sentimentele, valorile, opiniile, frustrarile, nevoile si bucuriile, atunci relatia nu prea are cum sa mearga.

9. Cine detine controlul?

Nu este un comportament de iubire daca unul dintre parteneri incearca sa-l tina sub control ori sa-l manipuleze pe celalalt. Exista persoane carora le place sa detina controlul si persoane care se simt bine cand sunt conduse, dar totul in limitele normalului.

10. Violenta

Abuzul fizic, emotional sau sexual reprezinta tentative de control total asupra partenerului. Multi prefera insa, din diferite motive, sa ramana in astfel de relatii, iar cand cuplul se destrama raman cu sechele in incercarea de a iubi din nou.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns