Esti aici
Femeia.ro > Relatii > 3 alimente afrodiziace

3 alimente afrodiziace

GHIMBIRUL, SCORTISOARA, NUCSOARA. Sunt condimente care pun simturile pe foc. Au proprietati vasodilatatoare, duc la cresterea afluxului de sange in bazin. Se mai spune ca scortisoara excita atat sistemul nervos central, cat si libido-ul. Ghimbirul are si el o reputatie „fierbinte”. Pentru a profita la maximum de proprietatile sale afrodisiace, consuma-l uscat.

Articol preluat din revista FEMEIA.. Text: Loreta Budin.

SAMPANIA. „Este singurul vin pe care femeia poate sa-l bea fara sa se urateasca”, afirma Madame de Pompadour, femeia cu state vechi in arta seductiei. Gazul carbonic, cel din bulele care inspumeaza aceasta bautura, favorizeaza trecerea alcoolului in sange. De asta esti rapid dezinhibata dupa ce ti-ai muiat buzele in eleganta cupa. Daca nu ai strans suficient in pusculita pentru o sampanie frantuzeasca adevarata sau pentru un spumant autohton de calitate, merge si vinul rosu. Dar consumat cu moderatie!

CIOCOLATA. Reputatia ei de stimulator al apetitului sexual e greu de contestat. Are in compozitie teobromina – cu rol euforizant si vasodilatator, cafeina – cu rol excitant, triptofan – care impulsioneaza productia de serotonina, dar si alti compusi care contribuie la instalarea starii de bine. Se spune ca doamnele care rontaie ciocolata neagra (minimum 70% cacao) ar avea un apetit sexual mai ridicat ca al celor care prefera, sa zicem… capsunele cu frisca!


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus