Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > 3 reguli de convietuire cu el

3 reguli de convietuire cu el

Daca e cheltuitor…

In fiecare luna, te trezesti ca iar ati ramas fara bani cu cateva zile inainte de salariu. Si din nou iti dai seama ca, la sugestia lui, ati cumparat tot felul de nimicuri.

1. Daca tu esti cea care tine „casa”, pastreaza intotdeauna o rezerva de care el sa nu stie. Cel putin, astfel stii ca nu vei mai da din colt in colt. Daca el e cel care se ocupa de banii casei, propune-i suav sa preiei tu aceasta sarcina, pentru ca el oricum are prea multe de facut.

2. Propune-i o ordine de aprovizionare si da-i de inteles ca daca vor mai ramane bani din salariul in curs, isi poate face cutare sau cutare placere.

3. Nu mai scoate bugetul din impas. Lasa-l de cateva ori fara sa scoti „rezerva secreta” si fara solutii-minune pentru cina de austeritate. Sa gaseasca el solutii. Dar fara reprosuri, pur si simplu declara-te neputincioasa.

Daca e timid…

Problema cu el nu e aceea ca e timid, ci ca pentru a-si ascunde timiditatea poate deveni obraznic, intolerant sau chiar razbunator.

1. Nu-l lasa sa-si faca probleme in ceea ce priveste relatia voastra. Pentru ca nu are incredere in el, se intreaba continuu daca este sau nu demn de tine. Preventiv, da-i mici dovezi de dragoste, dar si de respect si incredere.

2. Cand devine intolerant sau chiar obraznic, nu-l lua in serios. Pentru el este un mod de a te testa, nu crede cu adevarat ce spune.

3. Incearca sa depasesti momentele grele prin calm si vorba buna, in nici un caz cu nervi si reprosuri.

Daca e zgarcit…

Pacat ca nu ti-ai dat seama mai demult de aceasta „calitate”. Dar daca altfel este un barbat bun, poti trece peste remarcile de genul „Chiar ai nevoie de bluza aia”?

1. Nu trebuie sa renunti la bluza, ci sa ti-o cumperi singura, prezentand-o ca pe un chilipir: „Am luat-o de la reduceri, la jumatate de pret”.

2. Evident, ar fi bine sa ai ceva banuti numai ai tai, pe care sa-i manevrezi cum vrei tu. Nu e obligatoriu ca absolut toti banii sa fie la comun.

3. Cand e nevoie de ceva costisitor in casa, subliniaza ca avel ceva ii va fi util in primul rand lui.

Daca e expansiv…

Declaratii de dragoste la orice ora din zi si din noapte, prieteni in vizita tot timpul, destainuiri facute chiar si administratorului de bloc… De multe ori, devine obositor.

1. Poarta-te cateva zile la fel ca el, fara sa-i reprosezi ceva anume sau sa-i atragi atentia in vreun fel asupra strategiei: isi va da seama ca ceva nu e in regula.

2. De cate ori face destainuiri in public, gaseste o solutie de schimbat subiectul.

3. Spune-i, mai in gluma, mai in serios, ca ce-i mult nu-i bun. Pana si de caviar te saturi, daca e prea mult.

Daca e „tantalau”…

Iar a facut cainele vecinilor pipi pe covorul din fata usii voastre. Iar v-au inundat „aia de deasupra”, iar i-au luat-o altii inainte la marirea de salariu… N-are nicio reactie si asta te scoate din minti! Parca o face inadins ca sa te enerveze. De fapt, asa e el, mai… moale.

1. Imprumuta putin din calmul lui si vei putea rezolva tu problema cu cainele si cu „aia de deasupra”. Altfel, va trebui sa inveti sa inoti…

2. Aminteste-i din cand in cand ca nu v-ar prinde rau un ban in plus si ca ar fi perfect daca i s-ar mari salariul. Explica-i ce-ati putea face cu banii si ai grija ca si confortul lui sa se imbunatateasca in noile conditii.

3. Nu insista prea mult dintr-odata; se va baricada in turnul lui de fildes.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus