Esti aici
Femeia.ro > Relatii > 4 pozitii sexuale clasice

4 pozitii sexuale clasice

1. Pozitia misionarului

Toata lumea o cunoaste si o practica. Femeia sta pe spate cu picioarele departate, barbatul – deasupra, o penetreaza sprijinindu-se in coate sau maini. Este cea mai naturala si usoara dintre pozitiile sexuale.

Cata placere pentru tine? Nu foarte multa, deoarece tie iti revine un rol pasiv. Barbatul se bucura de libertate de miscare, el da tonul ritmului si regleaza intensitatea penetrarii si a inclinarii penisului. Tu nu poti decat sa-si misti bazinul sau picioarele pentru a simti mai bine stimularea vaginala. Pe scurt, extazul nu este garantat pentru tine.

  • Avantaje: Misionarul ramane pozitia ideala pentru firile romantice si pozitia „primei dati”. Corpurile intra in contact pe toata lungimea lor, iar partenerii se pot privi in ochi si se pot atinge si mangaia in voie.
  • Dezavantaje: Este considerata o pozitie prea monotona si banala, o simpla rutina.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/1-165.jpg

2. Femeia deasupra

Pozitia care ofera femeii controlul in timpul actului sexual provine din scrierile antice ale lui Homer, care povestea cu mii de ani in urma cum Andromaca isi „calarea” sotul, pe Hector.

Cata placere pentru tine? Multa, din moment ce sexologii recomanda aceasta pozitie pentru femeile care au probleme in a experimenta orgasmul vaginal. Daca tu esti deasupra, tu detii controlul: decizi unghiul si profunzimea penetrarii, ritmul si miscarile. In plus, pentru ca solicita mult zona dinaintea vaginului, pozitia este favorabila si stimularii punctului G.

  • Avantaje: Barbatul are mainile libere, deci se bucura de faptul ca poate sa te mangaie pe sani, pe fese, pe spate, si iti poate stimula clitorisul. Caz in care tu, desigur, vei fi si mai multumita. E bine de stiut ca aceasta pozitie incetineste elanul barbatului, deci poate fi o solutie pentru a impiedica ejacularea precoce.
  • Dezavantaje: Nu toti barbatii se simt bine cand sunt dominati de o femeie si nu mai detin ei controlul in pat. Dar pentru multi altii, imaginea femeii deasupra este extrem de excitanta.

3. Lingurita

Aceasta pozitie nu permite prea mult contact vizual, in schimb corpurile se ating din cap pana-n picioare. Partenerii stau lungiti pe o parte – ori pe dreapta, ori pe stanga, barbatul fiind asezat in spatele femeii.

Cata placere pentru tine? Penetrarea vaginala poate fi adanca, ceea ce este agreabil pentru ambii parteneri. In plus, imbratisarea totala creeaza un sentiment de intimitate, apropiind partenerii si in plan emotional.

  • Avantaje: Este o pozitie relaxanta, ideala pentru momentele cand unul sau ambii parteneri sunt obositi. De asemenea, este recomandata femeilor insarcinate care, in alte pozitii, ar putea fi incomodate de burtica.
  • Dezavantaje: Aceasta pozitie presupune mangaieri tandre si linistite, deci nu este pe placul celor care agreeaza sexul dinamic, cu miscari bruste.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/1-164.jpg

4. Pe la spate

Este o pozitie cu o oarecare conotatie „animalica”, pentru ca femeia sta in patru labe si este penetrata pe la spate.

Cata placere pentru tine? Destula si variata. Pozitia ii permite barbatul sa experimenteze diverse unghiuri de penetrare: mai in sus, mai in jos, mai la dreapta, mai la stanga. De aici, tu vei experimenta senzatii si placeri diferite.

  • Avantaje: Stand in spate, barbatul poate sa ajunga usor la clitorisul tau si sa-l stimuleze concomitent cu stimularea vaginala. Mai multa placere pentru tine!
  • Dezavantaje: Firile romantice nu prea apreciaza aceasta pozitie „animalica”, care nu permite contactul vizual si nici prea multe mangaieri. De asemenea, femeia poate resimti dureri daca penetrarea este prea brutala si prea adanca.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus