Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > 5 lucruri pe care femeile le fac mai bine decat barbatii

5 lucruri pe care femeile le fac mai bine decat barbatii

Femeile au calitati speciale. O dovada sunt aceste lucruri pe care femeile le fac mai bine decat barbatii. Evident ca barbatii vor avea o alta parere, dar cercetarile, analizele si studiile dovedesc ca femeile fac aceste lucruri mai bine decat barbatii!

Femeile conduc mai bine

Specialistii sunt de parere ca intr-o casa barbatii sunt cei care aduc painea, dar femeile sunt cele care impart banii astfel incat sa fie acoperite nevoile membrilor familiei. Ca pe vremuri, cand ei mergeau la vanatoare, iar ele pregateau vanatul.

Femeile au intuitie

Un studiu efectuat de cercetatorii unei universitati din Roma a stabilit ca renumita intuitie feminina e cat se poate de adevarata si functioneaza in baza unor procese neurologice foarte precise. In creierul feminin, asa-numitul „corp calos”, cel care transfera mesajele de la emisfera stanga (care comanda) la cea dreapta (care executa), este mai dens decat cel la barbati, astfel ca emisferele comunica intre ele mult mai usor. Cu alte cuvinte, o femeie poate sa scaneze mai rapid ambele emisfere cerebrale, ajungand direct la o concluzie.

Femeile pot face mai multe in acelasi timp

Orice femeie poate sa-si indeplineasca treburile de la serviciu si, in acelasi timp, sa gandeasca o lista de cumparaturi pe care le va face in drum spre casa. Poate sa pregateasca cina, sa se uite pe temele copilului si sa calce camasa sotului. Toate in acelasi timp. Explicatia stiintifica e data de faptul ca barbatii nu au acces la ambele emisfere ale creierului la fel de usor ca femeile. Astfel, barbatul tinde sa inainteze cu greu, trecand prin logica situatiei pas cu pas, ajungand la o concluzie mai greu decat o femeie – care reactioneaza ajutata de intuitia feminina.

Femeile comunica mai bine

Un studiu a aratat ca femeile spun in jur de 20.000 de cuvinte pe zi, in timp ce barbatii doar 7.000. Asta arata ca femeile exceleaza in exprimare si in mentinerea relatiilor. O relatie de cuplu nu poate rezista decat daca cei doi parteneri se cunosc foarte bine, descopera ce le place si ce nu. Iar ca sa ajunga in acest stadiu de cunoastere, comunicarea este esentiala.

Femeile sunt mai interesate de relatiile lungi

Si asta se vede inca de la nastere, spun tot specialistii, cand fetele mentin contactul vizual mai mult timp decat baietii. In plus, tot ele au inca de mici o memorie vizuala mai buna si sunt de doua ori mai receptive la vorbele mamei.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns