Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > 6 lucruri de stiut despre dorinta sexuala

6 lucruri de stiut despre dorinta sexuala

Sexologul australian Bettina Arndt indentifica in cartea ei, “The Sex Diaries”, cateva diferente intre dorintele sexuale ale barbatilor si cele ale femeilor.

Barbatii vor mai mult sex…

Ce ar schimba barbatii la sex? L-ar face cat mai des! In schimb, femeile sunt recunoscute pentru libidoul lor mai scazut. Ceea ce inseamna ca multe cupluri se lupta cu problema dezechilibrului dorintei sexuale. Femeile stau nemiscate in pat asteptand sa fie atinse, iar barbatii trebuie sa ceara mereu favoruri sexuale. Iar golul dintre ei devine o prapastie…

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/1-1108.png

.. femeile ar prefera ciocolata

La inceputul unei relatii amoroase, libidoul femeii cunoaste o crestere, datorita reactiilor corpului asociate cu sentimentul de dragoste. Dar, cam in doi ani, libidoul se intoarce la ritmul normal: femeia devine din nou usor distrasa, greu de mobilizat si, de cele mai multe ori, cu gandul la treburile ei zilnice. Dorinta scazuta a femeilor de a face sex are legatura cu nivelul mic al testosteronului, cel al barbatilor fiind de 20 de ori mai ridicat. Unii psihologi sustin ca mamele nu sunt “programate” sa faca sex tot timpul, tocmai pentru ca afectiunea lor sa fie directionata catre cresterea copiilor.

Apetitul sexual

Femeile isi pierd dorinta de a face sex mult mai repede decat barbatii. Apetitul sexual al barbatilor este intretinut constant de indicii vizuale erotice. Ei isi folosesc imaginatia mult mai bine decat femeile, pentru a se excita si pentru a se mentine asa.

Barbatii nu vor doar sex

Contrar credintei generale, pentru barbati, sexul nu e numai o necesitate fiziologica. Pentru asta, au la dispozitie masturbarea. Si ei isi doresc o conexiune emotionala, pe care o simt numai cand sunt impreuna cu femeia iubita. Nivelul maxim al oxitocinei, hormonul care creste dorinta de imbratisare, este atins de un barbat atunci cand ejaculeaza, in timp ce femeile au in permanenta un nivel mai ridicat. Asadar, o relatie fara sex le da barbatilor senzatia ca lipseste legatura emotionala si le induce sentimentul ca nu sunt doriti si iubiti.

Solutia pentru lipsa de interes? Un nou iubit!

La femei, dorinta sexuala se reaprinde atunci cand in viata lor apare un nou partener de cuplu, chiar si dupa ani de dezinteres. Nici macar scaderea libidoului din timpul menopauzei nu poate afecta aceasta revenire, in cazul unei noi iubiri. Totul se datoreaza reactiilor care apar atunci cand ne indragostim si care duc la cresterea libidoului.

Exista si femei care vor mai mult

Unele femei chiar isi doresc sa faca mai mult sex decat partenerii lor, iar altele s-ar multumi cu un ritm normal, dar se lovesc de dezinteresul iubitilor. Aceste femei se lupta cu acceptarea respingerii si nu se vor aventura niciodata sa initieze contactul fizic de teama unui refuz. Astfel apare o adevarata rascruce in relatie si, in acest caz, cel mai indicat ar fi ca barbatul sa depuna mai mult efort pentru a o face pe femeia iubita sa se simta dorita.

Comments

comments

Leave a Reply