Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Asa parinti, asa relatie!

Asa parinti, asa relatie!

Daca vrei sa stii cum iti va merge in relatia ta de cuplu, arunca o privire in trecut, la raporturile intre tine si parintii tai. Asa parinti, asa relatie! Relatia de cuplu este influentata de comportamentul parintilor tai.

Se stie ca felul in care parintii s-au purtat cu noi in copilarie ne creioneaza devenirea sociala si psihologica, dar specialistii au demonstrat ca si relatia de cuplu ne va fi profund influentata de comportamentul parintilor nostri, pe care tindem sa-l imitam in viitorul nostru rol de iubita sau sotie.

Cine-i seful?

Daca ai avut un tata dominator, sever, care si-a luat foarte in serios rolul de cap de familie fara sa-i lase mamei tale libertatea niciunei decizii, nu te mira daca barbatii “genul tau” fac parte din aceasta categorie. Tu-i vei numi barbati puternici si care stiu ce vor, cautand relatii in care sa te simti dominata precum mama ta. Iar daca se intampla sa te indragostesti de un barbat docil, il vei presa in mod inconstient sa se schimbe, sa preia initiatiava, sa fie mai… barbat!

Sfat: de la cel drag vei obtine atitudinea dorita nu prin presiuni, ci prin puterea exemplului personal.

Copilul-parinte

Ai fost un copil maturizat inainte de vreme, pus de mic la treburi de om mare, educat in spiritul grijei constante pentru parintii lui? Ai tai iti repetau des ca tu esti sprijinul lor la batranete, ca e de datoria ta sa-i ajuti? In propria casnicie vei crede ca fara tine nici o problema nu se rezolva, ca sotul si copiii tai nu pot, fara ajutor din partea ta, sa se descurce sau sa fie fericiti.

Sfat: sa te crezi buricul pamantului e frustrant in primul rand pentru tine. Acorda-le mai mult credit celorlalti membri ai familiei!

Tandretea se invata de mic

Asta daca ai de la cine s-o inveti! Insa daca ai tai se comportau in fata ta ca doi colegi de apartament, nu ca un cuplu indragostit, vei dezvolta, la maturitate, o atitudine similara fata de gesturile dragastoase, te vor deranja mangaierile pe nepusa masa, saruturile in public, manifestarile de tandrete in vazul lumii.

Sfat: inainte de a te face arici cand barbatul iubit te dezmiarda in public, gandeste-te bine: chiar nu-ti place sau doar te gandesti la gura lumii?

  • 6 probleme esentiale in cuplu

Comments

comments

Lasă un răspuns