Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Barbatul cel mai iubitor

Barbatul cel mai iubitor

 Pentru că meriţi şi tu, aşa cum ai văzut în filme, un soţ care să te adoarmă în îmbrăţişări şi să te trezească cu-n sărut. Care să-ţi aducă flori chiar dacă nu-i ziua ta. Află că stă în puterile tale să obţii ce-ţi doreşti! O zicală din popor spune: „Cum îţi educi bărbatul, aşa îl ai“. Sau era vorba despre copil…? Nici nu mai contează, pentru că, din punct de vedere emoţional, şi relaţia cu bărbatul, şi cea cu puiul tău necesită dăruire şi răbdare.

Cere şi ţi se va da

Cea mai mare greşeală a noastră, a femeilor (mai ales a celor care s-au uitat la prea multe filme), este să aşteptăm să ne fie ghicite gândurile. Nu verbalizăm dorinţa, iar după aceea ne supărăm că nu dobândim. Spune-i deci omului tău ce vrei de la el. Arată-i că-ţi place să primeşti cadouri, că apreciezi gesturile tandre şi cuvintele frumoase. Dar n-o face cu reproş sau prin comparaţii („Uite ce romantic e Cutărescu!“), ci povestindu-i ca unui prieten bun tot ce te emoţionează din ceea ce vezi sau ce citeşti şi cât de mult ţi-ar plăcea să te simţi mai răsfăţată. Dacă te iubeşte cu adevărat, va fi deschis dorinţelor tale exprimate cu subiect şi predicat.

Dăruieşte şi vei dobândi

Cel mai bun exemplu pentru cum vrei să se poarte cu tine omul iubit eşti chiar tu. Spune-i că-l iubeşti, fă-i complimente atunci când arată grozav sau se laudă cu vreo ispravă profesională, surprinde-l cu câte un mic dar, aşa cum şi ţie ţi-ar plăcea să fii surprinsă. Bărbaţii sunt şi ei sensibili la cuvinte dulci şi gesturi frumoase. Şi prind curaj, primindu-le, să ofere la rândul lor.

Fii mamă, dar şi iubită

A devenit un clişeu imaginea bărbatului mutros pentru că nevasta lui gravitează în jurul copiilor, iar el se simte folosit doar pentru căratul bagajelor şi împins căruciorul la supermarket. E bine să-ţi iei rolul de mamă foarte în serios, dar implică şi partea masculină în proces. Jucaţi-vă împreună cu copiii, daţi-le pe rând să mănânce, iar când iureşul zilei se stinge şi puii voştri sunt în braţele lui Moş Ene, bucuraţi-vă în tihnă de clipe rezervate doar pentru voi doi.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns