Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Care este cel mai fericit an al casniciei

Care este cel mai fericit an al casniciei

 

Fie ca dureaza trei, cinci sau 10 ani, o casnicie are momente mai bune si momente mai putin bune. Care este cel mai fericit an dintr-o casnicie si care este anul cel mai prost? Cand se poate spune ca o casnicie o sa dureze vesnic?

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/09/29/cake-toppers-unique-and-funny-wedding-cake-toppers-wct038.jpgUn studiu care in parte este bazat pe statistica, imparte pe raspunsurile la chestionare ale unor cupluri cu durata casatoriei de la 1 an la 10 ani a stabilit ca cele mai multe dintre cupluri considera al treilea an dupa nunta ca fiind cel mai fericit.

Studiul arata ca primul an este fericit pentru ca totul este nou pentru soti, care trec prin euforia inceputurilor. In cel de al doilea an partenerii se obisnuiesc unul cu altul, iar detalii mai putin stiute ies la iveala. Cei doi sunt suficient d eobisnuiti unul cu altul pentru a lasa garda jos.

Cel de al treilea an este cel mai fericit pentru ca relatia este inca pasionala, iar cei doi sunt obisnuiti sa traiasaca unul cu altul, cu bunele si cu relele fiecaruia. Statistica a mai aratat ca cel de al treilea an de casnicie este cel in care cele mai multe dintre cupluri decid ca este momentul sa aiba un copil si cel mai multi chiar fac acest pas.

In replica cel mai nefericit an al casniciei este al cincilea. Nefericirea vine dintr-un amestec de factori de la  oboseala, munca, si greutatile legate de venirea pe lume a copiilor, toate pun deseori cele mai multe cupluri la grea incercare.

Studiul a mai scos la iveala si faptul ca un cuplu care a reusit sa treaca de primii sapte ani de casatorie fatidici, au sanse mari sa traiasca impreuna multi ani fericiti. Evident, exista si exceptii.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus