Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Casnicia timpurie duce la esecul relatiei?

Casnicia timpurie duce la esecul relatiei?

Se spune ca iubirea adolescentina e cea mai dulce, dar in zilele noastre din ce in ce mai multe cupluri casatorite devreme se destrama. Cel putin asa e la Hollywood: Sophia Bush avea 22 de ani cand s-a casatorit cu Chad Michael Murray (foto) si casnicia lor a durat numai cinci luni; Kate Hudson a devenit mireasa la 21 de ani, Reese Witherspoon la 23, iar Britney la 22. Si nici una dintre ele nu mai este in prezent cu cel alaturi de care a pasit in fata altarului. Acelasi lucru se intampla si cu perechile care nu sunt faimoase. S-a constatat in urma unui studiu ca riscul de divort scade cu 24% in cazul celor care se casatoresc dupa varsta de 24 de ani. Motivul probabil: cei care ajung in fata altarului inainte de implinirea unui sfert de secol de viata nu au descoperit inca ceea ce ii multumeste.

Varsta de 20 si ceva de ani este plina de schimbari: incepi sa-ti dai seama ce vrei sa faci cu viata ta, sa te cunosti mai bine si sa realizezi ce fel de barbat te-ar putea face fericita. Iar daca te casatoresti intr-un astfel de moment crucial, sunt sanse mari sa te distantezi de partener, pentru ca esti inca „in formare”. Un alt factor: cu cat esti mai tanara, cu atat esti mai idealista in ceea ce priveste relatiile amoroase si esti mai apta sa te implici intr-o relatie cu cineva de care esti indragostita, dar cu care poti sa nu fii chiar pe aceeasi lungime de unda in alte privinte.

Expertii sustin ca femeile, pe la 20 de ani, tind sa fie mai practice si isi aleg parteneri cu care sunt compatibile la nivel emotional, sexual si intelectual. Acestea fiind spuse, mariajele precoce pot fi un succes, dar depinde de caracterul partenerilor. Cei care discuta aspecte mai dure – de genul bani, copii sau planuri de viitor – cel mai probabil se vor sprijini reciproc in perioadele de tranzitie si nu vor arunca prosopul in secunda in care viata lor roz va incepe sa se decoloreze.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus