Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Ce inseamna sa gandesti pozitiv

Ce inseamna sa gandesti pozitiv

Un proverb chinezesc spune: „Esti ceea ce gandesti!” Variantele romanesti sunt ceva mai pesimiste, dar esenta lor este aceeasi. Se spune ca „De ce ti-e frica nu scapi„, asa ca cea mai buna cale este sa-ti infrunti temerile si sa te bucuri de ceea ce ai si sa te autoanalizezi si sa le depasesti. Se mai spune si: „Cum iti asterni asa dormi„, proverb care, filtrat prin gandirea pozitiva, iti spune ca norocul nu este o chestiune de hazard, ci o optiune.

Care sunt principiile elementare si ce inseamna sa gandesti pozitiv

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/20/gandesti-pozitiv-1.jpgNu este zi in care sa nu vezi mesaje care te indeamna sa gandesti pozitiv. Dar ce inseamna sa gandesti pozitiv? Vorbim despre toate astea si incercam sa surprindem detaliile esentiale. Sa gandesti pozitiv nu inseamna sa dovedesti un optimism gratuit sau superficialitate in abordarea problemelor. Sa gandesti pozitiv este un mod de a intelege viata, este un stil de viata care pune in centru puterea de a te bucura de viata si o suma de principii realiste si corecte fata de tine insati.

A gandi pozitiv nu inseamna ca prin simpla putere a gandului o sa ai milioane in euro, ci a te bucura de toate cele care sunt in jurul tau si a putea sa vezi mereu partea buna a lucrurilor. Sa gandesti pozitiv inseama o resursa esentiala in a traversa cu succes momentele de cumpana, dificultatile inevitabile in viata. Sa gandesti pozitiv este o atitudine care este pledata cu insistenta, si tocmai asta a dus la demonetizarea subiectului, care este privit uneori ca fiind un mod lejer si superficial de abordare a realitatii. Dar sa gandesti pozitiv este mai mult decat atat – este un stil de viata care se invata.

Evolutii favorabile. Creioneaza in minte scenariul posibil al unei situatii si asaza-l pe un fagas bun. Straduieste-te sa respecti jaloanele pe care le-ai punctat.

Sa gandesti pozitiv inseama o resursa esentiala in a traversa cu succes momentele de cumpana si dificultatile inevitabile din viata. Sa gandesti pozitiv este o atitudine care este pledata cu insistenta, si tocmai asta a dus la demonetizarea subiectului, care este privit uneori ca fiind un mod lejer si superficial de abordare a realitatii. Dar sa gandesti pozitiv este mai mult decat atat – este un stil de viata care se invata.

Zambeste. O suparare, o angoasa, o nemultumire, mentinute in suflet si pe chip sunt mari consumatoare de energie. Determina stres, iar stresul este unul dintre factorii care ne obosesc, ne epuizeaza psihic si fizic. Reversul medaliei este sa zambesti si sa lasi impresia ca esti vesela. Nu este usor, ba chiar din contra, dar este extrem de util. Oamenii veseli sunt increzatori in fortele lor, iar increzatorii sunt cei care reusesc.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/20/gandesti-pozitiv-3.jpgNu te victimiza si nu-ti plange de mila. Esecurile fac parte din viata, ratarile fac reusitele mai pretioase, tristetea de acum este fericirea de mai tarziu, asa cum fericirea de acum poate fi tristetea de mai tarziu. Sau, mai simplu spus, tine minte ca un picior in fund inseamna, de fapt, un pas inainte.

Nu cauta perfectiunea
. Perfectiunea nu exista. Poti sa-ti faci din perfectiune un scop, dar fara sa urmaresti sa o atingi. Daca iti doresti perfectiunea, nu vei face decat sa fii vesnic nemultumita si de tine si de cei din jurul tau, iar nemultumirea este inceputul nefericirii.

Fii organizata, harnica si eficienta. Organizarea se reflecta asupra mintii, care, fiind bine structurata, se poate concentra, cu evidente beneficii asupra lucrurilor importante. Harnicia si, implicit, munca reprezinta tributul pe care trebuie sa-l platim fiecare dintre noi. Efortul are efecte pozitive asupra tonusului cerebral si asupra celui psihic, iar munca bucura.

Impaca-te cu tine si cu ceea ce esti. Nu transforma detaliile care nu-ti plac referitoare la felul in care arati in motive de nemultumire interioara. Accepta-te asa cum esti. Indreapta, corecteaza tot ceea ce se poate, pentru ca este tonic pentru psihicul tau, dar nu face din acest lucru o chestiune de viata si de moarte.

Fii sincera cu tine. Evalueaza-te corect, nu-ti fura singura caciula, nu te ascunde dupa degete. Daca vei avea o perceptie corecta fata de tine nu te vei dezamagi niciodata si te vei simti bine in propria piele, ceea ce este generator de echilibru si tonus, un pas esential in strategiia gandirii pozitive.

Nu uita ca este dovedit statistic ca cei care gandesc pozitiv au mai mult succes, sunt mai sanatosi, au pozitii sociale mai bune si traiesc mai mult dect cei deprimati, negativisti si pesimisti. Cu certitudine exista o legatura intre gandirea pozitiva si partile bune ale viatii. Si, in fond, ce pierzi daca incerci? (Otilia Ignat)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus