Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Ce spun filmele despre personalitatea ta?

Ce spun filmele despre personalitatea ta?

Filmele de dragoste

  • acele filme la care, pe la mijlocul actiunii, plangi de sare camasa de pe tine, chit ca stii ca se vor termina cu bine.

DE CE? La prima vedere, explicatia ar fi relativ simpla: pentru ca tu n-ai avut parte de o dragoste ca-n filme. Nici macar de o idila ca a prietenei tale, cu rasturnari de situatie si o cerere in casatorie in ultimul moment.

Lucrurile sunt insa ceva mai complicate: astfel de filme inlocuiesc nu neaparat lipsa unui amor cu nabadai, ci mai degraba rutina unei casnicii prea anoste. Copii, mancare, facturi. Suprema dovada de romantism a lui fata de tine fiind sarutul fugar de dinainte de a-ti spune „noaptea buna”.

VISURI ASCUNSE? Uitandu-te la astfel de filme, tanjesti sa ai parte macar de inca o noapte ca atunci cand v-ati cunoscut. O zi doar, in care sa-ti MAI spuna cat de mult te iubeste si cata nevoie are de tine. Vazand un film ca „Romeo si Julieta”, te cuprind indoielile ca nu ai facut alegerea potrivita.

SFAT: Barbatii sunt mult mai putin indrazneti decat iti imaginezi. In plus, sunt, asemenea copiilor, aproape dependenti de rutina. Asta le da sentimentul de stabilitate. De aceea, daca simti nevoia de o mica nebunie in relatia voastra, fii tu cea care o provoaca!

Filmele politiste

  • cu multe indicii, cu dus si intors, cu criminalul aflat in ultimul moment, cu detectivi fara aere de superman.

DE CE? Te uiti la astfel de filme pentru ca vrei sa ti se confirme increderea ca un om ca toti oamenii poate descifra o minte diabolica. Satisfactia ca, inainte de a se termina filmul, ai aflat si tu criminalul. Satisfactia ca, pana la urma, chiar si cele mai grave probleme – crimele – sunt rezolvate.

VISURI ASCUNSE? Preferinta pentru astfel de filme dezvaluie dorinta ta de a reusi sa gestionezi problemele din viata ta cu aceeasi rabdare si luciditate pe care le vezi la eroii din filmele politiste. Greu, dar nu imposibil.

SFAT: Incearca sa-ti rezolvi problemele pe rand. Daca te apuci de toate odata, indiferent cata atentie distributiva am avea noi, femeile, nu vei reusi decat sa le „ametesti”.

Filmele horror

  • cu mult sange si tipete, cu ochii inchisi in momente-cheie, dupa care ti-e teama sa mergi la baie in toiul noptii.

DE CE? Urmarind filme horror, vrei da fapt sa-ti reprimi temerile stiute si nestiute. Este un fel de exercitiu, un fel de „uite ca nu-i dracu’ chiar atat de negru”. Exercitiu pentru ca, daca reusesti sa adormi dupa ce ai vazut tone de sange pe pereti, inseamna ca ai putea pana la urma sa mergi cu metroul noaptea, sa zbori cu avionul sau sa ramai singura acasa. Sau cine stie ce temeri mai ai, care cu siguranta ar putea fi invinse cu putin exercitiu si multa autosugestie.

VISURI ASCUNSE? Sa le poti spune oamenilor ce parere ai despre ei, fara balbaieli si fara sa rosesti sau sa-ti tremure vocea.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus