Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Ce spune limbajul nonverbal

Ce spune limbajul nonverbal

Cercetarile arata ca intre 70-90 la suta din comunicarea intre parteneri este nonverbala. In aceste conditii este important sa stii sa descifrezi ce-ti spune fara cuvinte si sa-i intelegi gesturile.

Postura lui: se agita, evita contactul vizual, transpira, are o stare generala de nervozitate, sta cu bratele incrucisate in fata.
Ce semifica? Sunt doua variante. Daca sunteti intr-o relatie veche, cu certitudine iti ascunde ceva, dar este genul de informatie pe care vrea sa o impartaseasca cu tine. Evita intrebarile directe, dar lasa-i loc sa vorbeasca si sa-ti spune ca probleme are. Daca este o relatie noua se poate sa fie timid sau foarte indragostit de tine.

Descifreaza-i zamberul. Un zambet real este cel cu gura inchisa. In plus zamberul sincer, este cel in cursul caruia coluturile ochilor se micsoreaza. Zambetul fals este cu gura deschisa si cu ochii mari, larg deschisi.

Nasul vorbeste despre … sex.
Ritmul in care se misca narile indica multe despre interesul lui pentru tine. Narile frematande arata ca ritmul cadiac creste, ceea ce ar putea insemna fie ca este foarte suprat fie ca este interesat sexual de tine. Evident ca diferenta intre cele doua extreme este simplu de facut.

Trunchiul vorbeste despre atentia pe care ti-o acorda. Daca iti vorbeste fara sa se intoarca cu tot trunchiul catre tine, dialogul este neinteresant si superficial din punctul lui de vedere, in timp ce daca se intoarece cu totul catre tine dialogul il intereseaza si il preocupa. Daca ia pozitie de repaus, cu un picor inainte, iti arata ca este mai mult decat dornic sa vorbeasca cu tine si ca isi doreste sa comunicati.

Mainile spun daca este sau nu relaxat.
Daca isi tine mainile pe masa sau pe birou poti sa fii convinsa ca este relaxat si  deschis, daca sta cu mainile ascunse semnificatia este exact opusa  si fie ascunde ceva, sau este foarte nervos.

Atingeri. Este mereu un semn bun daca te atinge pe umeri, pe mijloc sau daca intinde mana spre tine. Daca evita atingerea sau daca sta cu mainile la spate ori in buzunare este cert ca nu este in nici un fel atras de tine.

Contactul vizual. Se spune ca cel care minte nu te priveste in ochi. In fapt minciunile se spun cu ochii larg deschisi. Pentru ca stiu ca este important contactul vizual, mincinosii se vor uita in ochii tai si vor spune minciuni! Diferenta este data de felul in care clipesc. Mincinosii clipesc des, in timp ce daca spune adevarul nu clipeste sau o face rar.

La modul general limbajul corpului, limbajul nonverbal vorbeste fara cuvinte despre starea pe care o are interlocutorul tau. Daca este calm si linistit se simte in largul lui. Gesturile ample tradeaza bucurie si multumire, in timp ce o atitudine retinuta si inchistata vorbeste despre o stare generala care nu-i aduce nici multumire, nici satisfactii si despre faptul ca se simte inconfortabil.

Exista multi oameni care datorita profesiei au invatat sa-si controleze limbajul corpului asa ca, acestia pot disimula foarte usor mesajele pe care le transmit si te pot induce in eroare.

Afla totul despre
limbajul trupului in functie de zodie

 

Comments

comments

Lasă un răspuns