Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Ce sunt relatiile Yo-Yo?

Ce sunt relatiile Yo-Yo?

Efectul „yo-yo” apare atunci cand sentimente pe care le credeai uitate, sau chiar ingropate, revin ca prin minune si-ti bantuie mintea, pana cedezi si le dai curs. O data, de doua ori, de cate ori e nevoie… In relatiile yo-yo se regasesc acele persoane care pun punct in repetate randuri. Cu vorbe grele, lacrimi amare, sentimente care nu au nimic de-a face cu dragostea si bagaje la usa.

Cand cunosti foarte bine un om, tinzi sa aluneci intr-o comoditate sentimentala. Ai trecut prin multe alaturi de el, te cunoaste si te intelege cel mai bine, sau cel putin asa crezi tu. Totusi, te desparti de el si… parca nu mai esti tu. In timp, motivele despartirii palesc, iar nostalgia da nastere la sentimentele pe care le aveai la inceputul relatiei. Si… te intorci la el. Constiinta iti spune ca trebuie sa-i mai acorzi o sansa.

Primele momente ale impacarii aproape ca te fac sa uiti de neintelegerile care au dus la cearta. Te incarci de entuziasm si de speranta si ai impresia ca nimic nu va mai clinti iubirea voastra. Dar nu dureaza prea mult pana reincep reprosurile si cearta se reediteaza.

  • Gandeste pozitiv. Nu sta cu frica in san ca va veti certa din nou; depune eforturi pentru ca relatia voastra sa functioneze.
  • Actioneaza. Nu astepta ca lucrurile sa reintre in normal. Momentele de dupa impacare sunt esentiale pentru ceea ce va urma.
  • Ai rabdare. Asteapta oricat e necesar pentru a va da o noua sansa. Invata sa fii calma si rationala, pentru ca lucrurile sa nu o ia razna.
  • Fii sigura ca poti trece definitiv peste motivul despartirii, pentru ca altfel vei rabufni la scurt timp dupa.
  • Elimina elementele nocive (tabieturi pe care nu le suportati sau prieteni „rauvoitori”). Trebuie sa cautati sa ajungeti la un compromis.
  • Cauta sa evaluezi corect. Va certati adesea din motive banale, iar cand apar adevaratele probleme, relatia se naruie intr-o clipa.
  • Fii corecta. Recunoaste-ti greselile si nu-l mai invinovati doar pe el, pentru ca nu va dura foarte mult pana va veti separa din nou.
  • Invata sa oferi. E aproape imposibil ca o relatie sa functioneze daca nu stii sa oferi macar cat primesti.
  • Cauta cea mai eficienta cale de comunicare. Pastreaza-ti calmul si veti gasi impreuna calea de mijloc.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus