Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Cine iti poate distruge relatia?

Cine iti poate distruge relatia?

Copilul

Venirea pe lume a unui copil nu sudeaza intotdeauna viata de cuplu, asa cum s-ar crede. Dimpotriva, chiar si cele mai trainice relatii pot fi puse la grea incercare de aparitia unui nou membru in familie. In primele luni si chiar in primii ani de viata, toata atentia mamei este canalizata spre copil, grijile se acumuleaza, iar intimitatea ajunge doar o amintire.

  • Rolurile de sot si sotie nu trebuie sa ajunga pe ultimul plan doar pentru ca ati devenit mama si tata. Fie ca duci copilul la bunici in weekend sau profiti de orele cand doarme bustean, nu uita ca momentele petrecute in doi sunt parte a unei casnicii reusite.

Partenerii din trecut

Prea multe intrebari legate de relatiile incheiate si ingropate cu multa vreme in urma nu-si au rostul. Cu cat ceri sau oferi mai multe detalii, cu atat mai viguros va incolti samanta geloziei. „Sunt la fel de bun, de aratos, de priceput?” – curiozitati de acest gen pot sorti esecului multe momente tandre.

  • Cea mai buna atitudine cu privire la trecutul amoros al iubitului este sa te prefaci ca nici n-a existat.

Mama

Chiar daca s-au vazut si cazuri fericite, de cele mai multe ori relatia soacrei cu aleasa fiului lasa de dorit. Reprosurile si criticile repetate, indicatiile despre cum ar trebui sa se poarte nora creeaza o situatie conflictuala greu de aplanat, care se rasfrange inevitabil asupra vietii de cuplu.

  • Incet-incet, parintii trebuie sa renunte la controlul asupra copiilor deveniti adulti. Daca vreunul dintre ei aduce zazanie in cuplul vostru, trebuie discutat deschis pe tema asta. Viata ta cu iubitul/ sotul va priveste doar pe voi doi.

Cel mai bun prieten

E prietenul tau de suflet, dar iubitul tau nu-l are deloc la inima. Orice i-ai spune, pentru el tot nu e lucru curat. Ca-i vorba despre cel mai bun prieten din copilarie sau de vreun coleg de la serviciu, prezenta lui in viata ta pune paie pe focul geloziei.

  • Daca nu-i chip sa lase deoparte suspiciunile, o confruntare cu „rivalul” nu strica. Se va convinge singur ca nu sunt motive de ingrijorare. Si, cine stie, poate se si imprietenesc…

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus