Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Compatibilitatea se creeaza in timp?

Compatibilitatea se creeaza in timp?

Compatibilitate ideala, pe toate planurile, nu exista. Nici macar gemenii nu sunt identici din toate punctele de vedere si nu-si doresc mereu aceleasi lucruri. Poate ca tie iti plac fructele de mare, iar el, iubitul tau, nu le suporta. Ori poate ca el simte nevoia sa doarma la pranz, exact atunci cand tu ai vrea sa mergi la plimbare. Nu-i nimic! Poti manca fructe de mare si fara el, iar plimbarea se poate amana.

Problema intervine cand lipsa compatibilitatii se manifesta pe multe planuri si in aspecte care pot deveni frustrante. Vacantele ideale pentru tine sunt la mare, iar pentru el, la schi; el se urneste cu greu din fata televizorului, iar tu ai profita de orice ocazie ca sa iesi din casa si nu prea cadeti de acord in nicio privinta? Inevitabil, pe parcursul unei relatii, fiecare e pus in situatia de a face compromisuri, dar cand ele devin deranjante si obositoare, e o problema.

Va potriviti din prima clipa?

Compatibilitatea se refera, de fapt, la acele asemanari naturale, instinctive dintre voi, pentru care nu faceti nimic special. Pur si simplu, descoperindu-va unul pe celalalt, constatati de fiecare data inca un lucru care va leaga. Tot compatibilitate inseamna sa va completati reciproc si sa fiti dispusi sa invatati unul de la altul.

Unii sustin ca doi oameni nu sunt compatibili la inceputul relatiei lor, acesta fiind un ideal la care se ajunge in timp. Intr-adevar, exista o compatibilitate care se „invata”. Sunt rare cazurile in care membrii cuplului au aceleasi dorinte si isi ghicesc gandurile unul altuia inainte sa le rosteasca, daca nu au convietuit un timp indelungat.

E foarte important ca partenerul tau sa-si poata da seama cand ceva te deranjeaza, cand nu te simti bine, cand ai nevoie sa-ti fie alaturi. Doar in timp vei reusi sa-ti cunosti partenerul si sa-l accepti asa cum este – insa numai daca acest fel al lui de a fi se suprapune macar in parte pe nevoile tale.

Daca nu te leaga nimic de barbatul de langa tine, relatia se va termina inainte de a incepe. Sau veti ajunge sa va certati din nimic si sa traiti intr-o stare de permanenta nemultumire. Nu-ti poti schimba personalitatea si nici pe cea a partenerului. Tot ce poti sa faci este sa-ti modelezi comportamentul, in asa fel incat sa te adaptezi pe cat posibil celui cu care iti imparti viata.

Ca sa va cunoasteti mai bine si sa evitati problemele de mai tarziu:

  • faceti o lista cu lucrurile importante pentru voi, din toatre domeniile: hobby-uri, mancaruri preferate, obiceiuri cotidiene, preferinte sexuale etc;
  • discutati deschis despre aspectelepe care le aveti in comun, precum si despre cele care va despart;
  • fiti sinceri: ce schimbari ar trebui sa faca fiecare dintre voi? Sunteti dispusi sa le faceti ca sa ajungeti la un compromis? Raspunsurile sunt la voi.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns