Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Concubinaj inainte de casatorie

Concubinaj inainte de casatorie

Concubinajul este la moda de multiani. Foarte putine cupluri asteapta casatoria ca mai apoi sa se mute impreuna.

Compatibilitate

Este adevarat ca rata divorturilor a scazut de cand cuplurile au ales sa se mute impreuna inainte de casnicie. Studiile arata ca, dupa casnicie, cuplurile se muta impreuna si descopera ca cel/cea cu care s-au casatorit nu este nici pe departe asa cum si-au imaginat. Tocmai de aceea un test important pe care orice cuplu ar trebui sa-l treaca inainte de casnicie este: locuitul impreuna.

Pauza de la parinti

Nu este indicat sa te muti cu iubitul tau si parintii tai. Lucrurile o pot lua razna foarte usor, mai ales daca acestia nu se inteleg foarte bine din start. Dar daca o vei face, vei avea ocazia sa-ti vezi partenerul intr-o ipostaza noua si vei avea ocazia sa-i observi comportamentul. Indicat ar fi, sa va mutati impreuna intr-un loc pe care sa-l „construiti” impreuna. Asta inseamna si casatoria, sa transformi o casa intr-un camin.

Singuratatea invinsa

Desi este greu de recunoscut, atunci cand pleci de acasa si decizi sa te muti singura simti imediat nevoia de cineva. Daca relatia ta era in punctul ideal, atunci vei face acest pas, insa doar pentru ca iti este teama sa fii singura. Multe cupluri stau impreuna pentru ca nu pot suporta sa stea singuri.

Despartirea – la un pas distanta

Casatoria poate fi vazuta si ca pe ceva frumos dar si ca pe un lant legat de picior atunci cand vrei sa pleci. In schimb, atunci cand doar locuiti impreuna si nu exista un act la mijloc, despartirea se poate produce mult mai usor. La fel si impacarea.

Concubinajul – pro sau contra?

Parerile sunt impartite. Nu trebuie sa uitam ca multe cupluri nu se pot casatori din diverse motive, concubinajul fiind o solutie pentru ei. Ideea de concubinaj poate suna ciudat pentru parintii nostri dar te salveaza de complicatii inutile uneori. Fiecare alege cum ii este mai bine.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus