Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Cum faci fata unui iubit care flirteaza

Cum faci fata unui iubit care flirteaza

Flirteaza? Cum faci fata unui iubit care flirteaza? Iata o strategie care iti poate fi de mare ajutor si care poate sa-ti raspunda la intrebari…

Flirtul este un comportament uman care poate fi distractiv pana la un punct, un mod prin care ne exprimam increderea de sine si dam de stire altor persoane (de regula, de sex opus) ca ne intereseaza. Chiar daca este relativ inofensiv, se pare ca flirtul e o problema in majoritatea relatiilor. Barbati si femei deopotriva il considera jignitor si lipsit de respect fata de partener, cauza din care flirtul poate da nastere la certuri si la sentimente puternice de gelozie.

Totusi, exista si modalitati prin care poti sa te ocupi de un iubit care flirteaza fara sa trebuiasca sa inchei relatia sau sa va certati cat e ziua de lunga. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa intelegi motivele si semnificatiile care il determina sa se uite la alte femei.

Bineinteles ca ai prefera ca iubitul tau sa nu flirteze deloc. Toate ne dorim sa fim speciale si singurele pentru care barbatii nostri au ochi. Dar, in fond, ochii lui au dreptul sa exploreze pe cine vor, la fel cum au si ai tai. Faptul ca te afli intr-o relatie nu inseamna ca iubitul tau a devenit proprietate personala sau ca ai dreptul sa-l schimbi. De aceea, inainte sa te arunci intr-o relatie, este important sa studiezi cu atentie personalitatea, atitudinile si obiceiurile viitorului iubit.

In jocul decodarii, ar trebui sa te concentrezi pe motivele pentru care iubitul tau flirteaza. Se poate sa aiba foarte multa incredere in propria-i persoana, incredere pe care si-o exteriorizeaza flirtand. Daca asa stau lucrurile, probabil ca stiai despre acest obicei al lui, dar oricum ai intrat in relatie, iar acum, pe masura ce te-ai atasat emotional de el, flirturile lui te deranjeaza tot mai mult.

Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa iti dezvolti si tu increderea in tine, pentru a evita sentimentul de nesiguranta, si sa inveti sa il accepti asa cum este. Situatia se schimba atunci cand iubitul tau flirteaza pentru ca ii place o alta femeie, iar asta chiar ar putea sa va afecteze relatia, in functie de cat de mult conteaza pentru tine. Totusi, daca il atrag alte femei nu inseamna ca vrea sa te insele cu fiecare dintre ele. Poate ca doar remarca felul in care arata o alta femeie si se opreste la a privi. Atractia nu creeaza mereu tentatia de a insela, iar tu ar trebui sa iti acorzi mai multa incredere.

Daca flirtul lui cu alte femei te deranjeaza atat de tare incat nu poti continua relatia, abordarea ideala ar fi cea directa. O discutie sincera si deschisa este de preferat, in loc sa te inchizi in tine insati si sa explodezi atunci cand ai ajuns la limita. Asa ca spune-i direct ca te simti ranita atunci cand flirteaza cu alta femeie. Intreaba-l despre motivul pentru se comporta astfel si s-ar putea sa ai o imagine mai clara. Fara sa-i dai ultimatumuri, explica-i ca nu reusesti sa te adaptezi acestei situatii si ca cea mai buna cale ar fi compromisul.

Trebuie sa iti inveti partenerul cum sa se poarte cu tine, iar atunci cand iti reprimi sentimentele nu faci altceva decat sa te minti ca ai o relatie reusita. Este obligatoriu sa fii sincera cu tine, dar si cu el, chiar daca uneori nu vei obtine rezultatul dorit. Daca si-a luat angajamentul unei relatii, cel mai probabil nu va vrea sa te faca sa suferi sau sa te simti nesigura. Asta include si flirtul. Chiar daca nu se poate schimba in totalitate, iubitul tau poate incerca sa se controleze. Iar daca nu intrevezi nicio schimbare, gandeste-te daca aceasta relatie este cea potrivita pentru tine.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus