Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cum sa-ti invingi teama de sex

Cum sa-ti invingi teama de sex

Care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont pentru a capata siguranta in viata intima:

  • Implica-te numai in relatii pe care nu trebuie sa le ascunzi. Daca iti vei trai dragostea in secret, totul se va intoarce impotriva ta. Printre bucuriile unei relatii cu barbatul iubit, pune-o si pe aceea de a le povesti prietenelor tale ce cadouri ai primit, cum te-a sarutat, la ce restaurant te-a dus, prin ce parc v-ati plimbat mana-n mana etc. Increderea in tine iti va fi stirbita daca vei fi mereu nevoita sa inventezi minciuni, pentru a ascunde, de exemplu, intalnirile cu un barbat insurat, ori a carui prezenta nu-ti face cinste.
  • Fa dragoste numai daca iti place si simti nevoia, nu pentru a dovedi ca poti. Nu trebuie sa-ti consumi energia si sa-ti pierzi timpul doar ca sa te amagesti ca nu ai nicio problema. In caz contrar, preocuparile pentru activitatea sexuala se vor transforma in obsesie, te vor coplesi, iar tu vei ajunge inapoi de unde ai plecat.
  • Accepta numai relatii care stii ca nu te vor face sa suferi. E mai greu sa-ti dai seama de asta inca de la inceputul relatiei, dar daca observi semne ingrijoratoare, fii pe faza. Refuza sa faci sex cu un barbat care te agreseaza fizic sau te chinuie psihic, jucandu-se cu sentimentele tale. Altfel, te vei simti folosita, si inca de catre un barbat caruia nu-i pasa de tine.
  • Gaseste un barbat care sa nu te lase cu senzatia de abandon dupa fiecare partida de amor. Despartirea brusca, sub pretextul ca amandoi sunteti ocupati, iti poate lasa un gust amar, un gol, iti poate adanci frustrarea. De obicei, asa se intampla cand te culci cu necunoscuti sau cu un partener care nu stie sa-ti arate ca tine la tine.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus