Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Cum tii in frau o cearta

Cum tii in frau o cearta

Se spune ca reusita unui cuplu este data de capacitatea celor doi de a rezolva disensiunile. Iata cateva trucuri prin care preintampini declansarea unui conflict mai mare decat e cazul. Tine minte ca e mai usor sa previi decat sa vindeci o relatie sau o casatorie subrezita de certuri.

• Incearca sa vezi lucrurile si din perspectiva celuilalt. Analizeaza cu atentie vorbele si da-ti seama unde are dreptate. Totodata, empatia te face sa vezi cum ai rezolva tu problema.
• Fa un pas inapoi inainte de a face unul inainte si vezi unde ai gresit, in primul rand tu, apoi celalalt. Asta te va ajuta sa o iei mai usor, evitand „sa faci din tantar armasar“ si mesajul pe care il vrei transmis sa fie inteles cu claritate, fara divagari si vorbe inutile.
• Numara pana la 10 pana sa isti o discutie sau sa spui ceva ce s-ar putea sa regreti mai tarziu. Incearca sa fii calma, mintea limpede te va ajuta sa-ti cantaresti vorbele.

• Nu arunca fumigene. Adica oricat ai avea pe limba, opreste-te din a insulta. Atacurile personale, observatiile critice, aruncarea vinei vor starni si mai tare focul.
• Nu uita ca sunt anumiti factori care favorizeaza certurile: foamea, oboseala sau o conditie fizica de boala pot transforma cu usurinta o simpla discutie lamuritoare intr-un adevarat razboi verbal. Deci, tine cont si de aceste „mici detalii“.
• Cu cat stiti sa manageriati certurile din cuplu, cu atat mai puternica devine legatura voastra si veti asigura longevitatea mariajului.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus