Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > Cum treci elegant peste o despartire

Cum treci elegant peste o despartire

Iti doresti sa fie o despartire intre doi oameni care se respecta, in niciun caz sa nu apara lacrimi, tipete si reprosuri, iar apoi sa va stie toti prietenii ca v-ati departit cu scandal.

Oricat ar parea de ciudat, barbatii accepta mult mai greu sa fie parasiti. Probabil orgoliul lor de „vanatori” nu-i lasa sa primeasca o infrangere asa, cu una, cu doua. Dar poti sa faci totul fara „varsare de sange”daca iti scoti diplomatia la inaintare.

Nu e simplu, dar nici imposibil. Ia-o cu binisorul si toata lumea va fi multumita. Chiar si… parasitul!

Eu sunt de vina!
Nu da vina pe el, spune-i ca tu esti cea care nu se „asorteaza relatiei. Spune-i ca din vina ta nu merge si ca ai incercat, dar nu poti mai mult. Va insista probabil sa mai incercati, ca va mai lasa de la el. Ar fi o greseala din partea ta. Stii vorba cu supa reincalzita, nu?

Fara violenta
Nu provoca o cearta, doar pentru ca asa crezi ca lucrurile se vor termina mai repede. Risti sa ajungeti la violente de limbaj si poate si fizice. Iar el te va jigni, apoi isi va cere iertare si va incerca sa te convinga sa mai incercati inca o data.

Fara martori
Nu-ti aduce ajutoare: mama care de mult te-a avertizat ca el nu e bun pentru tine, prietena care ti-a marturisit ca el i-a facut ochi dulci odata, vecina care e sigura ca pune el ceva la cale. In primul rand, nu ar fi o lupta dreapta. In al doilea rand, s-ar putea ca el sa te provoace in asa fel incat martorii tai sa devina aliatii lui. Care te vor ruga in cor sa mai incercati si asa mai departe.

Rapid si eficient
Despartirea in reprize nu e decat o adaptare a zicalei: „Boala lunga, moarte sigura”. Si n-ar trebui sa privesti departirea ca pe moartea relatiei, ci ca pe separarea drumurilor voastre in viata intima.

Daca nu pari sigura ca-ti doresti despartirea, s-ar putea ca el sa creada ca e doar un capriciu de-al tau, ca vrei sa-l testezi sau ca iti doresti un tip mai dur. Va incerca sa devina altcineva, iar tu vei da din colt in colt. Si lucrurile vor merge din prost in mai prost…

La doua capete
Ar fi urat sa incerci sa-l convingi ca lucrurile nu mai merg intre voi, afisandu-te cu un alt barbat. Plus ca toti apropiatii vostri vor tine cu el, pentru ca el va fi victima. Iar tie iti va fi rusine de tine insati si, cine stie, te vei razgandi, transformand intr-un chin relatia care pentru o bucata de vreme a fost ceva frumos.

Timpul potrivit
Nu e tocmai nimerit sa-l anunti ca nu mai vrei sa fiti impreuna fix de Ziua Indragostitilor. Sau in noaptea de Revelion, sau cand aniversati X luni/ ani de relatie. E probabil ca el sa reactioneze de parca i-ai spune o gluma, sau va crede ca incerci o noua strategie de trai in cuplu. Daca tu vrei, de fapt, sa te ceara de sotie? Sau incerci astfel sa-i transmiti ca vrei un copil? Cine stie la ce-l poate duce gandul in astfel de momente?

„Partajul”
Cand te hotarasti sa rupi, rupe de tot. Daca ai stat la el si ai o gramada de lucruri pe-acolo, ia tot cu tine. Nu lasa vreun lantisor, cerceii sau pudra, doar ca sa verifici daca sufera dupa tine. Nu este o tactica eleganta si, mai mult ca sigur, el va crede ca le-ai uitat acolo intentionat. Asadar, va incerca sa te convinga ca, de fapt, tu il iubesti, dar ca nu ti-ai dat inca seama de asta.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns