Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > (P) Cat de mult tin relatiile la distanta?

(P) Cat de mult tin relatiile la distanta?

O vorbă din bătrâni spune că ochii care nu se văd se uită. Dar, în era comunicațiilor, internetului, Skype-ului și chaturilor, distanțele sunt reduse, iar relația rezistă.

Partenerul te-a anunțat că trebuie să plece din oraș sau din țară pentru o perioadă mai lungă? Nu cred că este cazul să-ți faci griji pentru relație. Dacă sentimentele voastre sunt puternice și împărtășite și dacă aveți încredere unul în celălalt, nu vă rămâne decât să setați cadrul în care să se deruleze relația la distanță, după ritualul cuplului vostru și în funcție de nevoi. Azi, datorită tehnologiei, totul este posibil. Întotdeauna relațiile țin cât timp vrem noi!

Părțile bune

Mulți susțin că, oricât de mult am vorbi la telefon, pentru că nu-i avem aproape pe cei dragi, sentimentele își pierd intensitatea, iar în timp, se răcesc. Dar, în ziua de azi, multe relații se păstrează în ciuda distanțelor, pe când altele se pierd. Oare numai distanțele sunt vinovate? Există relații care se destramă când partenerii stau împreună zi de zi! Să vedem partea pozitivă a distanței: nu trebuie să gătești și să faci menaj pentru doi. Nici să te cerți prea tare pe e-mail nu poți, iar în puținele ocazii în care vorbiți sau vă vedeți pe skype, sunteți tentați să vă spuneți vorbe frumoase. Nu o fi ea fierbinte, dar poate fi ținută la o temperatură agreabilă.

3 povești care spun DA relațiilor la distanță

Este și povestea mea. Soțul a lucrat doi ani departe de casă. Îmi amintesc cu drag de acea perioadă, de concediile petrecute împreună, de locurile frumoase pe care le-am vizitat când plecam la el, dar și de febra pregătirilor când s-a întors. De surprizele pe care le puneam la cale zi de zi când eram departe unul de celălalt. Aproape că făceam cu rândul, fără să stabilim nimic. De ziua mea, am primit un mare buchet de flori la redacție – trandafiri galbeni, preferații mei. Erau de el! Găsise pe internet o florărie care face livrări. Și acum îmi dau lacrimile de încântare. Iar de Valentine’s Day, am găsit în cutia poștală o felicitare. Au valorat mai mult decât orice cadou pe care mi l-ar fi cumpărat dacă era aici. Pot spune că după acea perioadă cuplul nostru este mai solid!

Fratele vecinei mele este plecat să muncească în Germania, iar soția și cei doi copii au rămas acasă. Nimic nou, este un fenomen obișnuit. Surprinzător este că acum vorbesc mai mult și mai des decât atunci când el era acasă. În România, el avea două servicii și abia reușeau să schimbe două vorbe, iar atunci se certau pentru că banii erau puțini, iar el era obosit, stresat și mereu nervos.

Mihai a plecat la master în Franța, iar prietena lui este la facultate aici. Vorbesc zilnic la telefon, pe e-mail și prin SMS-uri, iar relația lor a supraviețuit așa timp de doi ani. S-au văzut doar în vacanțe și nu le-a fost ușor. Dar, când ai tehnologia de partea ta, supraviețuirea este posibilă. Și-au făcut planuri de nuntă la telefon! El a văzut locația, tortul și mărturiile prin telefon, iar acum se pregătesc pentru marele eveniment. Telekom a jucat un rol important în viața lor, a fost veriga care i-a ținut mereu aproape!

Prietenia și sentimentele puternice pot învinge distanțele cu ajutorul tehnologiei. Despre tradiții, prietenie și comunicare la distanță, dar și despre experiența unui Street Food Corner vorbește de la sine și filmul realizat la ședința foto pentru coperta revistei Femeia. din luna septembrie.  Tu ce experiență Street Food Corner ai avut?

Text: Luminița Tăbăran

Comments

comments

Lasă un răspuns