Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > De ce baietii buni sunt mai buni decat cei rai?

De ce baietii buni sunt mai buni decat cei rai?

De ce ne simtim atrase de baietii rai? Pentru ca sunt nepasatori si noi vrem cu orice pret sa le pese? Pentru ca sunt frumosi si vrem musai sa avem ceva frumos? Sunt afemeiati si vrem sa demonstram lumii intregi ca-i putem transforma in baieti „de casa”? Acestea sunt, de regula, aparente. Realitatea este insa ca majoritatea dintre noi se simt atrase de baietii rai si in siguranta alaturi de cei buni. De ce?

Baiatul rau

E O PROVOCARE SA-L CUCERESTI. Ti se pare ca o cetate de necucerit. Nu neaparat fiindca ar fi un Fat Frumos, ci pentru ca pare atat de sigur pe el. Fiindca in jurul lui roiesc femei frumoase si pare a avea succes in orice intreprinde. Cum sa nu incerci sa cuceresti un astfel de barbat? Sa mergi plina de mandrie pe strada alaturi de el, emanand convingerea „E al meu, ma iubeste pe mine!”.

  • Problema: Ai mare grija! Dorinta de a avea un astfel de barbat nu echivaleaza cu dragostea. Nici pentru tine, nici pentru el. Si, dupa ce razboiul de cucerire ia sfarsit, viata impreuna poate deveni un chin.

E O PROVOCARE SA-L PASTREZI. Ok, ca sa nu devina viata chiar un chin, te straduiesti sa aveti o relatie de oameni normali, cu bune si mai putin bune. Ii accepti o multime de hachite, inveti sa fii pasionata de aceleasi lucruri care il pasioneaza pe el.

  • Problema: La un moment dat, iti dai seama ca nu prea mai esti tu, cea pe care o stiai. Constientizezi ca te-ai transformat in asistenta lui. Si e pacat. Pentru tine, pentru el si pentru viata voastra impreuna.

E O PROVOCARE SA-L INTELEGI. Pare mereu imprevizibil, dar in fond, asta te-a si atras la el. Faptul ca viata alaturi de el nu este in niciun caz in pericol de a deveni neinteresanta te tine in forma. Dar si „antrenamentul” asta ar avea nevoie de cate o pauza. Motiv pentru care ar fi bine sa incerci sa nu te mai intrebi din cinci in cinci minute: ce-a vrut sa spuna, de ce s-a uitat asa la mine, de ce s-a uitat altfel la prietena mea?

 

Gandeste-te ca nu doar tu trebuie sa faci fata acestei relatii, ci si el. Daca felul lui independent de a fi te-a atras, lasa-l asa.

  • Problema: Cu siguranta, monitorizarea ta permanenta il va face irascibil. In cel mai fericit caz!

Baiatul bun

PARE MAI USOR DE CUCERIT, DAR… nu intotdeauna scoate din tine ce e mai bun. Lucrurile se desfasoara calm, fara hopuri la care nu te asteptai, dar nu miza intotdeauna pe previzibilitatea lui. Pentru ca baiat bun nu inseamna nici prost, nici molau, nici fara imaginatie.

  • Problema: Daca pleci de la premisa ca baiatul bun e acela pe care unde il pui acolo sta, ai o problema de indragostire…

PARE MAI USOR DE PASTRAT, DAR… aparentele insala uneori. Te simti mai in siguranta langa el, e drept, dar asta nu inseamna ca-l poti juca pe degete, doar asa, de amorul artei. Baiatul bun este, de cele mai multe ori, ceva mai responsabil, dar asta nu inseamna ca orice ai face, el va tace si va inghiti.

  • Problema: Ca e responsabil si asezat, ca e bland si intelegator nu sunt echivalente cu e de prost gust.

PARE MAI USOR DE INTELES, DAR… nu-ti imagina ca stii totul despre el, ca e o carte deschisa. Nici tu nu esti asa fata de el. Fiecare dintre noi, barbati sau femei, avem micile (sau marile) noastre secrete. Daca nu dintre cele care nu pot fi spuse fara a periclita relatia, macar dintre cele care tin de fantezii, dorinte pe care nici macar noi nu le intelegem prea bine.

  • Problema: Ar fi pacat sa-l consideri la fel de… fara ascunzisuri ca un buzunar intors pe dos. Relatia voastra n-ar mai avea niciun zvac. Decat doar daca iti place sa mergi pe carari foarte batatorite.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus