Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > De ce e bine sa mergi la psiholog

De ce e bine sa mergi la psiholog

Americanii discuta la “therapy” toate pros… toate problemele mai mult sau mai putin importante din viata lor. De la faptul ca s-au trezit cam cu fata la cearsaf si pana la dureri pricinuite de pierderea unui job sau a unui om drag. Si nu le e rusine sa mearga la psiholog, e o forma prin care se ingrijesc de sanatatea lor mentala, la fel de importanta precum cea fizica. 

Iata cam care ar fi motivele sa calci macar o data pe luna pragul unui astfel de terapeut, in loc de a apela la prieteni (risc de subiectivism crescut) sau la familie (risc ca tot ce spui sa se intoarca, la un moment dat, impotriva ta):

 

Faci pace cu trecutul

Terapia iti ofera posibilitatea de a-ti examina actiunile din trecut si evenimentele care te-au marcat, pentru a-ti invata lectiile de viata necesare unui prezent armonios si unui viitor optimist. Sa intelegi ce a fost inseamna sa asterni un drum curat catre ce va fi, pentru ca trecutul ne defineste, dar nu trebuie lasat sa influenteze nefast viitorul.
 
  • De ce spun da daca am gandit nu? 

Iti schimbi perceptia asupra lumii

Fiecare dintre noi vede  lumea prin propriii ochi, prin prisma propriilor experiente. Dar cateodata aceasta “lentila” se abureste sau viziunea se ingusteaza si nu mai putem depasi cliseele propriului mod de a gandi. Un psiholog bun iti poate deschide mintea, te poate ajuta sa vezi lucrurile dintr-o perspectiva mai favorabila tie si sa te focusezi asupra a tot ce-i valoros in viata ta.
 

Inveti sa te iubesti

Uneori noi suntem cei mai mari dusmani ai propriei persoane, ne pedepsim mai sever decat ar face-o altii, ne punem singuri in lesa, ne limitam perspectivele. Psihoterapia te poate invata sa iesi din zona de confort, sa-ti depasesti inhibitiile si complexele, sa scapi de temeri si fobii si, in final, sa ajungi sa te placi mai mult ca persoana.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus