Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Psihologie > De ce e mai bun amantul?

De ce e mai bun amantul?

Pentru cele care n-au: „Nu incercati asa ceva acasa/la birou/prin vecini!”. Pentru cele care au, surpriza!, nu va facem morala, ci incercam sa intelegem… Pentru inceput, sa definim contextul: cuvantul „amant” isi trage seva din „amare” adica a iubi.

Insa stim cu totii ca atunci cand il pronuntam, ne referim nu atat la o dragoste mare, cat la una interzisa. Sa ai un amant presupune din start doua lucruri: pe de o parte, ca esti implicata in mod oficial intr-o relatie de cuplu, iar pe de alta parte, ca ai plonjat deja intr-o alta relatie, de natura erotica, in care ai si contacte sexuale cu alt partener decat cel „stabil”.

Nu lipeste nimeni de fruntea cuiva eticheta de „amant” doar pentru ca se gandeste la el, ca l-a introdus in fantasmele sale erotice, ca da mana cu el (chiar si zilnic) atunci cand il saluta. Nici macar personajul cu care flirteaza (pe holul blocului, la birou, in club, pe strada ori pe messenger) nu reprezinta „amant”, daca nu au consumat impreuna macar un act sexual (pentru multe persoane, sarutul, chiar si intim, nu il arunca pe individ in randul amantilor).

Cu toate ca… sa ai amant inseamna sa-ti inseli partenerul – cam asta este ideea, nu-i asa? Iar granita dintre fidelitate si infidelitate e atat de… inselatoare! Tu o poti trasa cu precizie? Unde incepe tradarea relatiei de cuplu: in asternutul celuilalt, pe buzele lui ori la primul gand pe care-l infigi in arcul dorintelor tale si-l indrepti catre el?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus