Esti aici
Femeia.ro > Relatii > De ce nu au femeile chef de sex

De ce nu au femeile chef de sex

O serie de studii au aratat ca cinci femei din 10 sunt lipsite de orice dorinta sexuala. Fenomenul este independent de varsta se manifesta pe perioade mai mari sau mai mici de timp si au cauze multiple. Unele sunt de natura hormonala, iar celelalte sunt cauzate de stres si medicamente. De ce nu au femeile chef de sex?

Conform unui studiu recent intre 30 si 50 la suta dintre femei au fost afectate la un moment dat de scaderea sau lipsa apetitului sexual, pe o perioada mai mare de trei luni de zile. Cauzele acestei probleme, care nu este pe deplin inteleasa, sunt complexe, putand fi de natură fizica, psihica sau sociala.

Unul dintre elementele analizate a fost nivelul de testosteron. In timp ce femeile pot fi afectate de lipsa apetitului sexual la orice varsta, schimbarile majore precum nasterea si menopauza pot juca un rol determinant. Mulţi experti cred ca o scădere a nivelului de testosteron in organism cauza pentru aceasta stare. In mod normal femeile au de zece ori mai mult testosteron decat estrogen in organism, iar producerea acestui hormon este stimulata de actul sexual, astfel ca totul devine un cerc vicios, pe principiul „functia intretine organul”.

Pe de alta parte nivelul de testosteron scade in mod natural in medie cu 50 la suta intre 20 si 45 de ani, scaderea fiind constanta si lenta si continua sa scada pana la 30 la suta odata cu procesul de imbatranire si este una din cazuele pentru care femeile nu au chef de sex.

Scaderea nivelului de testosteron are numeroase alte cauze, ceea ce ar putea explica de ce lipsa libidioului poate aparea la orice varsta. Printre factorii de natura psihologica ce influenteaza libidoul se numara depresia si stresul, acesta din urma afectand substantial productia de testosteron.

In plus, peste 150 dintre medicamentele comune prescrise sunt cunoscute a avea un impact negativ asupra dorintei sexuale. Printre acestea sunt incluse contraceptivele, antidepresivele, calmantele sau medicamentele pentru tratarea tensiunii arteriale.(Otilia Ignat)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus